HAARLEM - Van woensdag 6 tot en met zondag 17 oktober is het weer Kinderboekenweek! Het thema dit jaar is ‘Worden wat je wil’, waarbij kinderen ontdekken welke beroepen er allemaal zijn en wat er bij een beroep komt kijken. De Bibliotheek Zuid-Kennemerland organiseert allerlei leuke activiteiten rondom dit thema. Op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/kinderboekenweek vind je deze activiteiten en kun je je aanmelden. Of kom langs en neem meteen een flinke stapel boeken mee om thuis lekker in de wereld van een leuk beroep te duiken.

Muzikale vertelvoorstelling van Annet Schaap
Een schone slaapster die niet meer ontwaakt, een kikker die maar geen prins wordt, een meisje dat een monster is. Annet Schaap bewerkte in haar nieuwe boek bekende sprookjes tot verrassende verhalen over meisjes met dromen en verlangens. Een van die sprookjes uit het boek, ‘Meneer Pelsteel’, heeft Annet met muzikante Fredrike de Winter bewerkt tot een muzikale vertelvoorstelling. Tijdens de Kinderboekenweek is deze bijzondere voorstelling te zien in de Bibliotheek.

Woensdag 13 oktober | 15.00 – 16.00 uur | Gratis voor leden, €2,50 voor niet-leden

De Bibliotheek Haarlem Centrum – Doelenzaal | Kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen t/m 12 jaar kunnen zonder coronatoegangsbewijs naar binnen. Begeleidende ouders/volwassenen worden gecontroleerd op coronatoegangsbewijzen.

Theaterlezen
Houd jij ervan om op een podium te staan? Of heb je dit altijd al eens willen doen? Meld je dan nu aan voor Theaterlezen in de bieb in Schalkwijk! Aan de hand van het theaterleesbook ‘Het geheim van de smid’ kruipen kinderen in de rol van een persoon met een bepaald beroep. Het Theaterlezen wordt begeleid door Liselotte Zwart van de Schuur. Zij kan de kinderen heel goed helpen bij het oefenen met de teksten en het opvoeren van het theaterstukje. Woensdag 6 en 13 oktober | 15.00 – 16.30 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk | Kinderen vanaf 8 jaar

Doe mee met de striptekenwedstrijd!

De Bibliotheek daagt jou uit deze Kinderboekenweek! Doe mee met onze striptekenwedstrijd en maak kans op een geweldige prijs. Stripmaker Alex van Koten heeft de eerste tekening van een stripverhaal gemaakt. Maar hoe gaat het verhaal verder? Bedenk helemaal zelf hoe de strip gaat. Het verhaal moet wel iets met het thema beroepen te maken hebben, maar verder ben je helemaal vrij. Haal jouw wedstrijdformulier op in de Bibliotheek of download deze van de website en doe mee. Wie weet win jij een van de mooie prijzen!
Lever je stripverhaal in van zaterdag 2 t/m zondag 24 oktober in jouw Bibliotheek. Je krijgt meteen een leuk cadeautje.

Naast deze activiteiten wordt er nog meer georganiseerd tijdens de Kinderboekenweek. Wat dacht je van het muziekfeestje in Heemstede? Hier kunnen kinderen luisteren naar een speciaal concert en krijgen zij de mogelijkheid om op een harp te spelen! Wil jij je goed voorbereiden op de striptekenwedstrijd? Kies dan voor de striptekenworkshop van stripmaker Alex van Koten.