HAARLEM - Niet alleen de belastingdienst schakelt over naar digitaal, maar ook de gemeente en andere overheidsinstanties. Wilt u ook overheidszaken via de computer regelen? De Bibliotheek biedt u een gratis cursus aan om hiermee aan de slag te gaan. De cursus leert je werken met de digitale overheid en bestaat uit vier dagdelen van twee uur en wordt begeleid door gecertificeerde docenten. U krijgt les in kleine groepjes en aan het einde van de cursus is er een feestelijke certificaat-uitreiking. U hoeft geen examen te doen. De gratis cursus vindt plaats op donderdag 15, 29 november en 6 & 13 december, van 14:30 – 16:30 uur in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). Het is noodzakelijk u van tevoren aan te melden. Aanmelden kan aan de balie van de Bibliotheek of via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

In deze cursus krijgt u alle stappen van het veilig zoeken en vinden van de juiste overheidsinformatie uitgelegd. Ook wordt u stap-voor-stap meegenomen in het proces van het aanvragen van een DigiD.

U krijgt een gratis werkboek waarin oefenmateriaal en nuttige tips staan, zodat u thuis alles nog eens op uw gemak kunt lezen.

Tijdens de cursus kunt u gebruikmaken van laptops van de Bibliotheek en wordt uw privacy gewaarborgd.

Voor deze cursus zijn de basisvaardigheden op een computer nodig. Bent u nog niet bekend met de computer en het internet, dan kunt u eerst de gratis cursus Klik & Tik volgen. Meer weten? Vraag ernaar bij de balie van de Bibliotheek.

Deze cursus wordt je aangeboden door Digitaal Sterk! Digitaal Sterk! is een samenwerking van DOCK, Haarlem Effect, Pluspunt Zandvoort en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in opdracht van de gemeente Haarlem. Digitaal Sterk! wil 55+ verleiden en inspireren tot digitaal vaardig(er) worden.

Deze cursus is voor inwoners van de gemeente Haarlem en Zandvoort.