HAARLEM - Even een uurtje wandelen, naar de bioscoop, in alle rust een kopje koffie drinken of even een paar dagen weg zonder te hoeven zorgen. Mantelzorg is beter vol te houden wanneer je af en toe de zorg uit handen kunt geven, of als je hulp krijgt bij de zorg. Medewerkers van Tandem, een organisatie die mantelzorgers ondersteunt in de breedste zin van het woord, zijn zaterdag 4 november van 12:00 – 16:00 uur in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). Zij geven antwoord op je vragen en lichten ‘De Week van de Respijt’ nader toe. De toegang is gratis.

Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander, een vrijwilliger of een professional, over te dragen. Respijtzorg is daarmee een belangrijk middel om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen. Ook voor een verzorgde kan het heel prettig zijn er eens even tussenuit te zijn.

Week van de Respijt
Om kennis te maken met de verschillende vormen van respijtzorg, organiseert Tandem in de week van 6-10 november ‘De Week van de Respijt’. Tijdens deze week kan “geproefd” worden van diverse respijtvoorzieningen die organisaties te bieden hebben voor mantelzorgers in de regio Zuid-Kennemerland.

Kijk voor meer informatie over de Week van de Respijt op www.tandemmantelzorg.nl