ZANDVOORT - Op zondag 5 januari werd het Pokerkampioenschap van Zandvoort georganiseerd bij Amsterdam Beach Hotel Zandvoort. Vanaf 14:30 uur stroomde de zaal, die met professionele pokertafels omgetoverd was tot ware pokerroom, langzaam vol. Nadat alle deelnemers zich hadden aangemeld en van een drankje waren voorzien kon om 15:00 uur de toernooiklok gestart worden!

In totaal speelden er 61 pokerliefhebbers uit Zandvoort en omgeving mee tijdens deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Er werd tijdens dit pokertoernooi niet om geld gespeeld, maar puur om de eer en de gezelligheid van het spel. Langzaam verlieten de eerste spelers het toernooi, omdat zij hun pokerchips niet wisten te behouden. Gelukkig konden de spelers die vroeg uitgeschakeld werden met elkaar verder pokeren om een gratis deelname aan een ander pokertoernooi te winnen. Er hing een gezellige sfeer en de mensen spraken gedurende het toernooi over hun tactiek en sterkste pokerverhalen.

Na ongeveer 6 uur kaarten was het Marco Borst uit Zandvoort die met de bokaal naar huis ging en zich een jaar lang de Pokerkampioen van Zandvoort mag noemen. Daarnaast kwalificeert hij zich met deze prestatie ook voor de landelijke finale van het ONK Poker 2020 op 4 juli in Ermelo. Op plek twee eindigde Romeo Panchoe. Hij kwalificeert zich samen met Peter Krol (3e), Ronald van Werven (4e) en Vera Mirck (5e) voor de halve finales in juni. De gehele uitslag van het pokerkampioenschap van Zandvoort is hier te vinden.

https://www.onkpoker.nl/onkp/2019-2020/pokerkampioenschap-van-zandvoort

De top 3 van Zandvoort:

1) Marco Borst, Zandvoort

2) Romeo Panchoe, Heerhugowaard

3) Peter Krol