ZANDVOORT - Tijdens de Open Monumentendagen op 11 en 12 september 2021 opent Zandvoort de deuren van mooie cultuurhistorische gebouwen. Kom kijken in bijzondere gebouwen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Voor beide dagen staan een aantal activiteiten gepland. Het thema ‘Mijn monument is jouw Monument’ staat centraal. De nadruk ligt op de beleving en het verhaal achter ieder monument.

Het doel van de organisatie is, om de belangstelling voor het erfgoed van Nederland bij het publiek te vergroten. De activiteiten zijn steeds vaker gericht op kinderen en jongeren vooral om de waardering voor monumenten op jonge leeftijd te enthousiasmeren en om het behoud van het erfgoed in de toekomst veilig te stellen.

“Hoort, zegt het voort”

De werkgroep heeft een wandeling langs bijzondere monumenten gemaakt door het oude centrum van Zandvoort. Daarbij zijn een aantal historische monumenten uitgelicht. Zo staat het Rijksmonument NS-station centraal en ook het markante Raadhuis staat op het programma. In het Raadhuis is het Pop Up museum gevestigd, met in een van de ruimtes de geschiedenis van het Raadhuis en de tijdlijn van alle Zandvoortse burgemeesters. Ook is de Raadzaal en de kleine B&W kamer tijdens dit weekend geopend voor het publiek.

Het Zandvoorts Museum is het startpunt van de wandeling. Daar ontvangt u het boekje met een looproute en achtergrondinformatie. Deze informatie is ook digitaal beschikbaar. De twee kerken in Zandvoort zijn geopend. In de St. Agathakerk is er een zomerexpositie met schilderijen van Ronald van der Mije en beelden van Clementine van Polvliet.

Gratis entree

Kom genieten van een mooie route door het oude dorp van Zandvoort op 11 en 12 september van 11.00-16.00 uur. Wandel langs de verschillende monumenten en breng een bezoek aan het Raadhuis, het NS Station, de kerken en het Zandvoorts Museum.

De entree en de activiteiten tijdens de Open Monumentendagen Zandvoort zijn gratis incl. het infoboekje.