ZANDVOORT - Woningcorporatie Woonzorg Nederland bouwt een nieuw toekomstbestendig woonzorgcentrum Huis in de Duinen aan de Herman Heijermansweg in Zandvoort. In juni starten de voorbereidingen voor de sloop van het huidige gebouw, dat dateert uit 1954.

De nieuwbouwplannen zijn tot stand gekomen in samenwerking met zorgorganisaties Kennemerhart en de Hartekamp Groep. Deze twee woonzorgfuncties worden ondergebracht in twee gebouwen met respectievelijk vier en drie woonlagen. Tussen de twee gebouwen wordt een duinlandschap aangelegd met een doorzicht naar de Zandvoortselaan.

Kennemerhart
Het gebouw met vier woonlagen bestaat uit onder andere studio’s, tweekamerappartementen en sfeervolle huiskamers voor kleinschalig groepswonen. Dit gebouw zal door zorgorganisatie Kennemerhart geëxploiteerd worden. Hier wonen straks ouderen met een uiteenlopende zorgindicatie. Kennemerhart verwacht met dit nieuwe woonzorgcentrum een toekomstbestendige, mooie en duurzame voorziening te bieden, een waardige opvolger van het oude Huis in de Duinen.

De Hartekamp Groep
In het tweede gebouw met drie woonlagen, huisvest zorgorganisatie de Hartekamp groep oudere volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking en bijkomende problematiek van het ouder worden. Op elke woonlaag bevinden zich 15 studio’s met op de begane grond een tuin en op de verdiepingen een balkon. Voor de bewoners zal er gelegenheid zijn elkaar te treffen in een ruime woonkamer en de grote keuken met eetgelegenheid.

Start nieuwbouw
De nieuwbouw start in het eerste kwartaal van 2020. Eind april zijn de huidige bewoners van woonzorgcentrum Huis in de Duinen naar tijdelijke huisvesting op het terrein verhuisd. De sloop van het huidige woonzorgcentrum is eind van het jaar gereed.

Over Woonzorg Nederland
Woonzorg Nederland staat voor zelfstandig wonen in een betaalbare, veilige en toegankelijke woning met ruimte voor ontmoeting: samen zelfstandig wonen. Deze belofte doet de woningcorporatie aan al haar bewoners, ook de bewoners in verzorgings- en verpleeghuizen. Samen met partners in wonen, zorg en dienstverlening wil Woonzorg Nederland deze belofte waar maken en seniorenhuisvesting in Nederland naar een hoger plan brengen. Woonzorg Nederland streeft naar persoonlijke aandacht en samenwerking in een lokaal zorg- en dienstennetwerk.