ZANDVOORT - Het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Sociaal Wijkteam slaan de handen ineen om de inwoners van Zandvoort een hart onder de riem te steken tijdens de coronaperiode.

Spanning in huis

In deze uitzonderlijke tijden kunnen mensen zich onzeker voelen over hun baan en hun financiën, eenzaam worden nu er niemand op bezoek komt of meer last hebben van de buren nu iedereen thuis is. Ook voor ouders met kinderen is deze tijd ingewikkeld. Thuiswerken combineren met ‘lesgeven’ vraagt veel van ouders. Hoe moeten zij omgaan met pubers die alleen maar oog hebben voor TikTok of de hele dag gamen? Allerlei situaties die kunnen zorgen voor extra spanningen in huis.

Online spreekuur
Juist in deze periode kunnen mensen behoefte hebben aan een luisterend oor of advies hoe je met deze nieuwe situatie om kunt gaan. Het Sociaal Wijkteam en het Centrum voor Jeugd en Gezin zijn sowieso vijf dagen per week bereikbaar voor vragen en advies, maar willen in deze tijd graag iets extra's doen; een online spreekuur. Zo helpen zij inwoners op weg, zonder kosten en zonder verwijzing.

Afspraak maken
Het online spreekuur is op dinsdag en donderdag tussen 10.00 - 12.00 uur. Inwoners kunnen elke werkdag tussen 09.00 - 17.00 uur contact opnemen met de medewerkers van het Informatie- & Adviesteam van het Centrum voor Jeugd en Gezin via 088 - 995 8484 of info@cjghaarlem.nl. Zij plannen de afspraak in. Het gesprek kan via beeldbellen, maar mag natuurlijk ook altijd telefonisch.

Speciale website
Voor tips en inspiratie kunnen ouders terecht op deze pagina: 'Help mij en mijn kinderen het coronavirus door'

Sociaal Wijkteam
Het Sociaal Wijkteam denkt met u mee als u vragen hebt over wonen, werk en inkomen, als u zich eenzaam voelt, te vaak verveelt of als u huishoudelijke of persoonlijke zorg nodig hebt. En ook bij een moeizame relatie met familie of buren. U krijgt een steuntje in de rug. Ook kunt u met het Sociaal Wijkteam kijken of familie, vrienden of buren u kunnen helpen. Meer informatie: www.sociaalwijkteamhaarlem.nl.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Opvoeden en opgroeien: het is zo gewoon en ook zo ingewikkeld. Iedereen komt wel eens in een situatie waar je niet goed weet hoe je het aan moet te pakken. Het Centrum voor Jeugd en Gezin luistert, biedt advies en ondersteuning aan ouders, opvoeders, kinderen en jongeren. Het Centrum voor Jeugd en Gezin werkt hierin samen met scholen, de Jeugdgezondheidszorg, het Sociaal Wijkteam en veel andere organisaties op het gebied van jeugd. Meer informatie: www.cjgkennemerland.nl.