VOGELENZANG - Ga je mee op zoek naar exotische voorjaarsbloeiers? Deze stinsenplanten zijn namelijk volop te vinden in het natuurhistorische park van landgoed Huis te Vogelenzang. Een leuke excursie waarbij je zowel over de stinsenplanten als het landgoed en haar bewoners leert.


Vrolijke voorjaarsbloeiers

Stinsenplanten zijn met name bol-, knol- en wortelstokgewassen die vanaf de 18e eeuw zijn ingevoerd in Nederland en zijn aangeplant rondom buitenplaatsen, kastelen en kloosters. Bij een landgoed als Huis te Vogelenzang zijn de stinsenplanten in grote getalen te bewonderen. De gids neemt je mee en vertelt je over deze vrolijke voorjaarsbloeiers.

Het verhaal van Huis te Vogelenzang
Het park en de gebouwen van Huis te Vogelenzang zijn benoemd tot Rijksmonument. Wil je meer weten over het landgoed en over de familie die hier al meer dan 200 jaar woont? Ben je nieuwsgierig naar de invloed van de grootgrondbezitters op de ontwikkeling van het duingebied en van Zandvoort? Laat je dan verrassen en neem deel aan de excursie.

Datum: vrijdag 5 april 2024

Tijden: van 14:00 - 15:30 uur

Vooraf aanmelden is niet nodig

Verzamelen: bij de achteringang Landgoed te Vogelenzang, Vogelenzangseduinweg 5.
De achteringang ligt ongeveer 200 meter voor de ingang van de parkeerplaats AWD Panneland (rijwielstalling, (betaald parkeren en horeca).
Let op: niet verzamelen bij de hoofdingang van het landgoed aan de Bekslaan.