ZANDVOORT - Een tentoonstelling in het Zandvoorts Museum met sculpturale kunst van hoog niveau, van 21 januari tot 26 juni 2022.


Het museum is ingericht door landelijk bekende kunstenaars met betoverende grote sculpturen en installaties. Zij hebben zich laten inspireren door Zandvoort en de strijd tussen natuur en stedelijkheid. De deelnemende kunstenaars zijn: Pim Palsgraaf, Marjolijn Mandersloot, Betty Disco, Miriam van der Linden, Paul de Reus, Herman Lamers, Midas Zwaan, Rob Chevallier, Ralph Lambertz en Marlène Sjerps.

Een van de kunstenaars: Pim Palsgraaf (1979) laat zich inspireren door verval en onregelmatigheden in de stad. Zijn werk is het resultaat van een steeds dieper gravend onderzoek naar de erosie van de stad en de frictie tussen natuur en stedelijkheid. Lege ruimtes – oude gangen en plafonds die op instorten staan en waar de natuur haar intrede doet – voeden zijn fascinatie voor dit proces.

De opening wordt op 24 februati om 16.00 uur gedaan door John Sillevis (beeldhouwer, conservator, kunsthistoricus) in aanwezigheid van de deelnemende kunstenaars.

"Het Zandvoorts Museum is weer geopend met een indrukwekkende beeldententoonstelling en dat willen we samen met u vieren".