ZANDVOORT - Zaterdag vond op het Circuit van Zandvoort een bijzondere training plaats. Een groep van 12 oud-mariniers legde ter voorbereiding op hun deelname aan de Tour du ALS, de 22 kilometer die ook tijdens de beklimming van de Mont Ventoux worden afgelegd, in speedmars af. Niemand minder dan Natasja Froger, ambassadeur van Stichting ALS Nederland en deelnemer van de Tour du ALS, rende de eerste 5 kilometer met deze fanatieke 'Ventoux Marines' mee.

Ter nagedachtenis aan overleden collega

De VentouxMarines nemen ter nagedachtenis aan hun oud collega Ed van Heeswijk deel aan Tour du ALS. Ed overleed in 2018 aan de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. Met hun deelname willen Ed's oud collega's zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen ALS. Uit eigen ervaring weten de oud-mariniers: er is geen tijd te verliezen! Laura, de dochter van Ed, heeft zich bij de VentouxMarines aangesloten. "Mijn vader stond positief en optimistisch in het leven, ook toen hij ziek werd plukte hij de dag en keek hij naar wat juist nog wel kon".

Extra aandacht voor de dodelijke ziekte ALS

CP.com Circuit Zandvoort steunt de Ventoux Marines in hun strijd tegen ALS en nodigde hen uit voor een eenmalige training op het circuit waar Max Verstappen tijdens de Dutch Grand Prix vorig jaar naar zijn overwinning reed. Deze bijzondere locatie en natuurlijk de deelname van Natasja Froger moeten extra aandacht vragen voor de dodelijke ziekte ALS.

Oud-marinier Evert-Oostdam: "ALS is een ongekend genadeloze ziekte. Het treft jong en oud. Zolang er geen medicijn is overleeft niemand ALS. Ook onze collega Ed is eraan overleden, een vitale vent. Voor hem en alle andere patiënten beklimmen wij met een team van oud-mariniers op 9 juni de Mont Ventoux om geld op te halen voor onderzoek naar een medicijn. Geweldig dat we vandaag op CM.com Circuit Zandvoort mochten trainen voor Tour du ALS, een bijzondere dag!"

Aanmelding Tour du ALS

Dit jaar vindt Tour du ALS plaats op donderdag 9 juni. Mensen kunnen zich tot enkele dagen voor de start aanmelden. Op dit moment staat de teller op ruim 630 deelnemers, waaronder ALS-patiënten. Ook ambassadeurs Thomas Acda en René en Natasja Froger gaan de sportieve uitdaging aan. Iedereen die begaan is met de strijd tegen ALS kan bijdragen door deel te nemen aan Tour du ALS of te sponsoren. Steun de strijd op www.tourduals.nl.