ZUID-KENNEMERLAND - Wijksteunpunt De Blauwe Tram organiseert, in samenwerking met de Bibliotheek Zuid Kennemerland, elke twee maanden een Poëzie lezing.

Op 19 juli a.s. lezen en bespreken we enkele gedichten uit de (enige) bundel "Experimenten" van Geerten Gossaert, pseudoniem van de politicus en historicus Frederik Carel Gerretson (1884-1958), de dichter van het verlangen, kind van het Réveil, en de meester van het Nederlandse vers.

In 1950 werd hem voor zijn hele oeuvre (proza en poëzie) de Constantijn Huygensprijs toegekend.

De criticus Kees Fens herlas de bundel na meer dan een halve eeuw en schreef in een recensie in de Volkskrant o.m. het volgende: "De meeste gedichten hadden zich nog niet uit mijn geheugen teruggetrokken. En nogal vaak bij de eerste regels gloeide bewondering even aan."

Tijdens de bijeenkomst krijgt u de gedichten die gelezen en besproken worden op papier. De bijeenkomst is in de bovenzaal van de Blauwe Tram; indien u slecht ter been bent kunt u uiteraard met de lift.

Aanmelden vooraf is prettig maar niet noodzakelijk. De kosten voor deze middag zijn € 2,- inclusief koffie/thee. Meer informatie kunt u krijgen bij de balie van De Blauwe Tram en/of via Hans Ruurda: H.Ruurda@pluspuntzandvoort.nl