NOORD-HOLLAND - Vanaf zaterdag 27 maart kunnen wandelaars, fietsers en hardlopers meedoen aan virtuele evenementen. Zo kunnen ze toch een seizoensstart maken.


Als alternatief voor de live-evenementen biedt sportorganisatie Le Champion iedereen de mogelijkheid op een sportieve uitdaging. Zo is het mogelijk virtueel mee te doen met evenementen als de 30 van Zandvoort voor wandelaars, Omloop van Zandvoort voor fietsers en Zandvoort Circuit Run voor hardlopers. De provincie Noord-Holland is bij deze virtuele editie hoofdsponsor van deze 3 evenementen.

Ilse Zaal, gedeputeerde Recreatie en Sponsoring van de provincie Noord-Holland: “We zijn trotse hoofdsponsor van deze evenementen omdat deze ook in een tijd met coronamaatregelen stimuleren om op een duurzame en verantwoorde manier in beweging te blijven. Noord-Hollanders zijn het afgelopen jaar veel meer gaan wandelen, fietsen en hardlopen. Door deel te nemen aan deze sportieve evenementen word je uitgedaagd en kun je jezelf nieuwe doelen stellen.”

Nieuwe afstand

Eind maart is traditiegetrouw de start van het nieuwe activiteitenseizoen. Wandelaars kunnen dit voorjaar kiezen voor 30 of 18 km. Speciaal voor de virtuele editie is er ook een kortere afstand van 10 km. De Omloop van Zandvoort geeft fietsers de kans om afstanden van 45 km, 85 km of 120 km af te leggen. Tijdens de virtuele editie van de Zandvoort Circuit Run kunnen deelnemers zelf op zoek gaan naar een route met net zoveel afwisseling als het parcours in Zandvoort. Er kan gekozen worden voor 4 km (ONE LAP), 12 km en 10 Engelse Mijl (16,1 km).

Event-app

Le Champion heeft voor dit evenement een speciale event-app ontwikkeld, waarmee deelnemers hun eigen moment en route kunnen bepalen. Dankzij de live-tracking kunnen deelnemers gevolgd worden door supporters voor aanmoedigingen onderweg.

Inschrijving geopend

De inschrijving voor de evenementen is geopend t/m donderdag 8 april. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website van het evenement. Wie een extra uitdaging niet uit de weg gaat kan nu ook aan alle 3 evenementen meedoen.