BLOEMENDAAL - Beachclub Vroeger in Bloemendaal aan Zee mag tot 1 juli geen feesten en evenementen organiseren. Dat heeft de rechter vandaag bepaald.

Een woordvoerder van de gemeente Bloemendaal licht de uitspraak van de rechter toe aan NH Nieuws: "De rechter was niet blij met de bagatalissering van het politierapport over de recente incidenten op Beachclub Vroeger. In plaats van de conclusies van de politie aan te nemen, heeft de strandtent deze ondermijnd door geen passende maatregelen te nemen."

De strandtent kwam eerder dit jaar in opspraak toen er op de avond van een strandfeest een 26-jarige Amsterdammer in zijn been werd gestoken. Dat was niet de eerste keer dat een feest van Vroeger werd gelinkt aan geweld op het Bloemendaalse strand. Vorig jaar mei brak er een grote vechtpartij uit tijdens een aantal strandfeesten, waaronder een feest van Vroeger.

Door de maatregel van de rechter gaan de volgende feesten deze maand op Vroeger niet door: Kizomba on the Beach (16 juni), Candyshop Beach Festival (17 juni), Meester Plusser on the Beach (24 juni) en Jonna Fraser & Friends (1 juli).