ZANDVOORT - Het Erfrechtloket start met het verzorgen van lezingen. De eerste drie bijeenkomsten vinden op 17 februari plaats in Zandvoort. In elke lezing wordt een specifiek thema behandeld.


Het Erfrechtloket houdt gratis inloopspreekuren in Heemskerk en Zandvoort, binnenkort komt daar een derde locatie in IJmuiden bij. Nieuw is dat mr. Neill Buijze (onder meer gespecialiseerd in fiscaalrecht en estate planning), mr. Fleur Rietbergen (familierecht juriste) en Ellen Joan Padt (erfrechtspecialist) ook lezingen gaan verzorgen over notariële zaken en erfrecht.

De eerste drie lezingen vinden plaats in het Amsterdam Beach Hotel aan het Badhuisplein 2-4 in Zandvoort. De experts op het gebied van erfrecht komen die middag uitleg geven over drie belangrijke thema’s. Bezoekers zijn daarbij in de gelegenheid om vragen te stellen. Om 12:30 uur wordt uitgelegd hoe je door het opstellen van een (levens-)testament kunt besparen op diverse soorten belasting en op de eigen bijdrage voor de Wet langdurige zorg. Om 14:30 uur staat specifiek de Wet langdurige zorg centraal. Wat houdt deze wet eigenlijk in en hoe kun je voorkomen dat je door de hoge eigen bijdrage fors moet interen op het eigen vermogen? Tenslotte om 16.30 uur een lezing over schenken op papier. Hoe werkt het en is schenken op papier een goed idee? Of toch niet?

Alle lezingen zijn gratis toegankelijk, reserveren is echter wel nodig, want er is maar een beperkt aantal plaatsen. Aanmelden kan via de website www.erfrechtloket.nl.of telefonisch via 085 0601070.