ZANDVOORT - Duitse raceklassen, een Duitse organisatie, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen Nederlanders aan de start staan tijdens het ADAC GT Masters-weekeinde van 21-23 juli op Circuit Zandvoort. Integendeel, want in vrijwel alle raceklassen die gedurende het weekeinde in actie komen, staan er Nederlandse rijders en deels ook Nederlandse teams op de inschrijvingslijst. Natuurlijk willen die voor eigen publiek graag extra goed voor de dag komen en hopen op de ondersteuning van Nederlandse raceliefhebbers. Toegangskaarten voor het duinterrein zijn gratis de downloaden via www.circuitzandvoort.nl. Ook kaarten voor tribuneplaatsen en toegang tot de paddock kunnen via deze site worden besteld.

In de ADAC GT Masters rijdt Indy Dontje het gehele seizoen voor het Mercedes-AMG Team HTP Motorsport met een Mercedes-AMG GT3die hij deelt met de Duitser Marvin Kirchhöfer. Dontje, afkomstig uit het Noord-Hollandse Schoorl is bezig aan zijn eerste seizoen in de ‘klasse van de supersportwagens’ en kijkt uit naar zijn thuisrace: “Ik heb weliswaar niet zo vaak op Zandvoort geracet, maar ken het circuit wel heel goed, omdat ik er regelmatig als instructeur werk”, zegt Dontje. Zijn beste resultaat tot nu toe is de vierde plaats in de eerste race op de Lausitzring. “Het zou natuurlijk fantastisch zijn om op Zandvoort mijn eerste podiumplaats te behalen!”

Renger van der Zande in Callaway-Corvette

Dontje krijgt gezelschap van twee landgenoten, die als gelegenheidsrijders op Circuit Zandvoort in actie komen. Routinier Renger van der Zande stapt bij het Duitse team Callaway Competition als partner van de Fransman Jules Gounon in de Chevrolet Corvette C7R GT3, nadat Gounons vaste teamgenoot, de Duitser Daniel Keilwitz, vorige maand bij een test op Spa zijn linker been brak en daardoor op Zandvoort niet in actie kan komen. “Natuurlijk had ik liever onder andere omstandigheden mijn comeback in de ADAC GT Masters beleefd”, aldus Van der Zande, die in 2014 en 2015 als gastrijder op de Nürburgring in de serie uitkwam. “Dit wordt mijn eerste optreden met de Corvette, waarbij ik mijn teamgenoot Jules Gounon wil helpen om zijn positie als leider in de tussenstand te behouden.”

Nicky Catsburg bij BMW Team Schnitzer

De andere Nederlander die een ‘last-minute’-deelname in Zandvoort toebedeeld kreeg, is Nicky Catsburg. Hij komt naast de Oostenrijker Philipp Eng in actie met de BMW M6 GT3 van het BMW Team Schnitzer. “Het is prachtig om voor zo’n gerenommeerd team als Schnitzer te rijden”, verklaart Catsburg. “Philipp doet het uitstekend in het kampioenschap en ik wil hem zo goed mogelijk helpen.” Ook voor Catsburg is de ADAC GT Masters niet geheel nieuw: hij kwam in 2015 op Zandvoort al een keer in de serie uit.

Nederlandse racewinnaar in ADAC TCR Germany

Tijdens het meest recente raceweekeinde van de ADAC TCR Germany op het circuit van Oschersleben behaalde Niels Langeveld zijn eerste overwinning in de serie. Daarmee komt hij extra gemotiveerd naar Zandvoort, waar hij met de Audi RS 3 LMS van het Duitse team Racing One, waar ook Maurits Sandberg voor rijdt, opnieuw goed voor de dag wil komen. Voor Zandvoorter Dillon Koster is het weekeinde letterlijk een thuiswedstrijd. Hij komt met een Audi RS 3 LMS van zijn eigen Certainty Racing Team in actie, met de Oostenrijker Simon Reicher als teamgenoot.

Ook Nederlanders in Renault Clio Cup Central Europe en STT H&R Cup

Ook in de Renault Clio Cup Central Europe en de STT Spezial Tourenwagen Trophy H&R Cup, de beide andere klassen die op Circuit Zandvoort te gast zijn, zijn Nederlanders actief. Een Renault-race zonder Team Bleekemolen is vrijwel ondenkbaar en zo zet het team vier Clio’s in voor vader en zoon Michael en Sebastiaan Bleekemolen, alsmede Melvin de Groot en René Steenmetz. Het Certainty Racing Team is met Lucas Groeneveld en de Rus Denis Bulatov vertegenwoordigd. Last but not least is er nog de deelname van Jan van Es, die met een Porsche 993 GT2 uitkomt in de grootste klasse van de STT Spezial Tourenwagen Trophy H&R Cup.

Juich mee voor de Nederlanders!

De toegang tot het duinterrein is tijdens het ADAC GT Masters-weekeinde gratis met een toegangskaart die te downloaden is via de website www.circuitzandvoort.nl. In de online-voorverkoop via dezelfde website zijn ook dagkaarten (20 Euro) of weekeindkaarten (30 Euro) te verkrijgen, die naast een tribuneplaats ook toegang bieden tot de paddock en deelname aan de exclusieve ‘pitwalk’ van de ADAC GT Masters mogelijk maken.

Proef op Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort is, met de nieuwe restaurants Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club, ook de ideale locatie voor een ontbijt, lunch, diner of een lekker drankje met fingerfood. Bernie’s Bar & Kitchen biedt daarbij ook nog eens een indrukwekkend uitzicht richting de Tarzanbocht. Beide locaties zijn open tijdens het ADAC GT Masters Weekend! Voor meer informatie ga naar http://bernies.nl/