ZANDVOORT - Een paar weken geleden vertelden we al over Liam, ons buurjongetje dat ernstig ziek is. Liam -die net 1 jaar geworden is- lijdt aan SMA2, een vreselijke spierziekte. SMA2 is een gen-afwijking dat ervoor zorgt dat zijn spieren uitvallen, waarna hij niet meer zelfstandig zal kunnen eten of ademhalen.


Echter is er wel een medicijn, een gen-therapie. Deze heet Zolgensma en is het duurste medicijn dat er bestaat. Dit medicijn stopt de ziekte en dus zullen Liam en zijn ouders hierdoor een mooie toekomst tegemoet gaan, echter wordt deze niet vergoed in Nederland. Team Liam is daarom een crowd funding gestart en The Dance Academy helpt daar graag aan mee. En nu willen jullie natuurlijk weten wat wij bedacht hebben...

Ten eerste is de landelijke actiedag 'Sta op voor Liam' op 23 april aanstaande. Wij hebben een aantal leuke acties bedacht, zoals de LIAMarkt, een markt waar allemaal leuke spulletjes verkocht worden en waar je speciale Liam cupcakes, taartjes en sieraden kan kopen en waar je iets kan inleveren wat de marktmeester dan weer mag verkopen in zijn kraam. Daarnaast een 24hrs Dance Challenge, een sponsorloop, Tiktok workshop en nog veel meer. Informatie hierover volgt snel.

Je hoeft niet tot de 23ste te wachten tot je in actie mag komen. Ga bijvoorbeeld nu al op pad mer je beste vriend of vriendin om statiegeldflessen te verzamelen, vraag oma of je klusjes bij haar mag doen voor een euro (of misschien wel 5 euro). Vraag iedereen die je kent om jou te sponsoren voor de sponsorloop of 24hrs Dance Challenge. Misschien weet je zelf ook nog wat leuks om geld in te zamelen! Laat het ons weten, want we helpen jou daar graag bij!

Heb je een leuk filmpje van jouw actie: deel hem op Insta, Facebook, Tiktok etc. Vergeet daarbij vooral de hashtag #steunliamtegensma2 niet. Wil je dat wij jou helpen bij jou actie of heb je vragen? Mail dan naar info@thedanceacademy.nl.

Laten we zorgen voor een enorm mooi bedrag voor Liam, zodat hij zijn medicijn kan kopen en hij over een paar jaar misschien wel bij ons kan komen dansen!

Doe jullie best!!!