ZANDVOORT - Het indrukwekkende CM.com Circuit Zandvoort is populair onder de wandelaars van de 30 van Zandvoort. Maar liefst de helft van de ingeschreven deelnemers kiest voor een One Lap ticket. Dit jaar nieuw toegevoegd aan het evenement om wandelaars van zowel de 30 km als de 18 km de unieke kans te bieden om een rondje (One Lap) over het circuit te wandelen. Wandelen over de curbstones, door de steile bochten en langs de hoofdtribune waar het normaliter oranje kleurt voor onze Nederlandse F1-coureur. In de vroege ochtend met zonsopkomst zorgt dit voor unieke plaatjes. Tijdens de 11e editie van het evenement, op zaterdag 25 maart, verwacht Sportorganisatie Le Champion 7.500 wandelaars.


Meest afwisselende routes van Nederland

De 30 van Zandvoort staat nog altijd bekend om de veelzijdige routes. Zowel de 18 km als de hoofdafstand van 30 km, die het populairst is onder de deelnemers, heeft een unieke route waarbij strand, natuur en cultuur elkaar afwisselen.

Ontdek de prachtige, veelzijdige natuur, terwijl je wandelt over het Noordzeestrand, door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en langs Landgoed Duinlust. Via het Visscherspad lopen alle wandelaars weer richting het gezellige centrum van Zandvoort, waar het finishfeest op hen wacht.

Landgoed Duin & Kruidberg

Na een indrukwekkende wandeling door het gebied van Natuurmonumenten kunnen de 30 km wandelaars deze editie weer heerlijk tot rust komen bij Landgoed Duin & Kruidberg. De stempelpost bij het Koetshuis is één en al gezelligheid en bied een fantastisch uitzicht over het landgoed.

Sportief weekend in Zandvoort

Naast de 30 van Zandvoort organiseert Le Champion in hetzelfde weekend het hardloopevenement de Zandvoort Circuit Run en het fietsevenement de Omloop van Zandvoort (beide zondag 26 maart). Tijdens het sportieve weekend komen 25.000 deelnemers in actie.

Wandel mee en steun kankeronderzoek

Ook dit jaar is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation het goede doel van de 30 van Zandvoort. Deelnemers kunnen bij inschrijving een bijdrage leveren voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. Maar ook kunnen ze zich, individueel of bijvoorbeeld als groep, laten sponsoren door vrienden, familie en collega's. De wandelaars dragen zo bij aan onderzoek over de inzet van draagbare technologie, geavanceerde smart-watches. Met deze smartwatches kunnen de, vaak vervelende, bijwerkingen van de behandelingen tegen kanker vroegtijdig gesignaleerd worden. Daarmee kunnen ernstige complicaties mogelijk voorkomen worden.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.30vanzandvoort.nl