ZANDVOORT - Vind je het leuk om gedichten te maken én te fotograferen? Doe dan mee met de wedstrijd Dichterbij Zee! Stuur je mooiste foto van de duinen, het strand of de zee bij Zandvoort in met een bijpassend gedicht en wie weet win jij de wedstrijd. Jong en oud, iedereen mag meedoen. Samenwerken mag ook. Jij maakt bijvoorbeeld de foto en een vriend maakt het gedicht. Stuur je foto en het bijpassende gedicht naar activiteiten@bibliotheekzuidkennemerland.nl of breng ze langs bij de Bibliotheek vóór 14 december. Kijk op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl voor de voorwaarden om aan de wedstrijd deel te nemen.

De jury
Uit de inzendingen kiest een jury de mooiste bijdragen. De jury bestaat uit Theo Chin Sue, Ada Mol en Mike Warners. Hun keuze wordt op de multitouch tafel, een soort grote iPad, in de Bibliotheek Zandvoort gepresenteerd. Van 21 december tot en met 31 januari kunnen bezoekers de mooiste foto met gedicht kiezen, uit de categorie jeugd/jongeren (10 – 16 jaar) en volwassenen. De winnaars worden 2 februari tijdens de Week van de Poëzie bekendgemaakt. De winnaars gaan met hun inzending, afgedrukt op een canvasdoek, naar huis!

Voorwaarden voor deelname:

  • Eén inzending per persoon. Je mag met iemand samenwerken.
  • Je foto en gedicht hebben betrekking op de duinen, het strand of de zee bij Zandvoort.
  • Het gedicht is in de Nederlandse taal geschreven en beslaat maximaal 14 regels.
  • Digitaal aangeleverde foto’s in jpg of png formaat met een grootte van min. 440 x 500 px.
  • Lever foto en gedicht los van elkaar aan. Graag digitaal, of breng het gedicht en de foto langs bij de Bibliotheek.
  • Inzenden naar activiteiten@bibliotheekzuidkennemerland.nl of langsbrengen vóór 14 december. Graag voorzien van je contactgegevens (ook e-mail en telefoonnummer) en leeftijd.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Inleveren tot 14 december; Stemmen van 21 december tot en met 31 januari; Uitslag: 2 februari.
Bibliotheek Zandvoort, Louis Davidscarré 1 in Zandvoort