ZANDVOORT - De belangstelling voor de Zandvoort Circuit Run is dit jaar enorm. Alle startnummers voor de 15e editie op zondag 24 maart zijn twee weken voor de sluiting van de inschrijving uitverkocht. Nooit eerder stonden er zoveel deelnemers aan de start van dit hardloopevenement. Sportorganisatie Le Champion heeft de deelnemerslimiet voor dit jaar vastgesteld op 16.000 deelnemers.

Het circuit staat tijdens de Zandvoort Circuit Run centraal. Er wordt gestart vanuit de indrukwekkende pitstraat, daarna volgt voor alle deelnemers een volledige ronde over Circuit Zandvoort. Nadat deelnemers over het strand, door de glooiende duinen en het sfeervolle centrum van Zandvoort zijn gelopen, komen zij terug op Circuit Zandvoort, waar ze worden afgevlagd op het rechte stuk. De Zandvoort Circuit Run wordt ook wel gezien als het evenement met het meest afwisselende parcours van Nederland.

De Zandvoort Circuit Run is een unieke belevenis voor deelnemers én toeschouwers. Op Circuit Zandvoort zijn supporters, met een geldig ticket, van harte welkom. Slechts één keer per jaar is het mogelijk om zó dichtbij het heilige asfalt, de pitboxen en de kombochten van Zandvoort te komen. Er is bij het racefestival op het paddock genoeg te beleven. Het evenement wordt dit jaar voor de 15e keer georganiseerd en de organisatie wil daarom het jubileum samen met deelnemers en supporters vieren. De coverband ‘The Tour’ en DJ Jacco Silver zorgen dat de voetjes van de vloer kunnen.

Lopen voor het goede doel
Het officiële goede doel van de Zandvoort Circuit Run is Villa Joep. Villa Joep is hét fonds op het gebied van neuroblastoom kinderkanker. Jaarlijks krijgen 25 tot 30 jonge kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. Hun genezingskans is schrikbarend laag. Daarmee is neuroblastoom één van de meest agressieve vormen van kinderkanker. Dat blijkt ook uit de cijfers: 60% tot 70% van de kinderen met de zwaarste vorm van neuroblastoom overlijdt. Daar wil Villa Joep verandering in brengen.


Inschrijven voor de 30 van Zandvoort en Omloop van Zandvoort
De inschrijvingen voor het wandelevenement de 30 van Zandvoort (zaterdag 23 maart) en het fietsevenement de Omloop van Zandvoort (zondag 24 maart) zijn nog open t/m maandag 11 maart. Deelnemers die te laat zijn voor de Zandvoort Circuit Run en alsnog het unieke circuit in Zandvoort willen ervaren, kunnen zich inschrijven voor een van deze twee evenementen.