ZANDVOORT - Ode aan het landschap, het landelijk thema nu ook in Zandvoort. Via tal van kunstprojecten, verrassende excursies, prikkelende ervaringen en tentoonstellingen zet Ode aan het Landschap een jaar lang de diversiteit van het Nederlandse landschap vol in de spotlight.


Na jaren van grootschalige ontwikkelingen, waarbij steeds meer landschap werd opgegeven voor stedelijke uitbreiding, infrastructuur, industrieterreinen en energieparken, lijkt het tijd voor bezinning. We hebben ons landschap hard nodig voor onze voedselvoorziening, recreatie, ademtocht en diversiteit. En voor ons kunstenaars voor inspiratie en als 'model'. Kunstenaars leggen al eeuwen lang het landschap vast. Is dat aanvankelijk vooral als decor, vanaf de 17e eeuw wordt het landschap zélf het onderwerp.

Maar liefst 29 kunstenaars uit heel Nederland brengen hun werk naar het Zandvoorts Museum. De curator van deze tentoonstelling, Dolf Middelhoff, zal samen met de wethouder Cultuur Gert Jan Bluijs op 7 mei om 16.00 uur, een korte toespraak houden, waar een aantal mensen van het bestuur van de Stichting Zandvoorts Museum en de lokale pers bij aanwezig zullen zijn. Daarvan wordt een film gemaakt die we zullen delen op onze social media kanalen Ook is het mogelijk vooraf een interview te doen in het museum.

We gaan er van uit dat ons museum weer open gaat op 26 mei a.s. zodat iedereen dan weer live de kunstwerken kan zien. Vanaf 7 mei start er tevens een buitenexpositie op het Badhuisplein met de mooiste afbeeldingen van en over de Ode aan het landschap. Deze is gratis te bezichtigen in de openbare ruimte. Daarbij kunt u meteen een kijkje nemen bij de indrukwekkende zandsculpturen die niet alleen op het Badhuisplein staan, maar op diverse locaties in Zandvoort.

Onze bezoekers zijn uiteraard van harte welkom in het Zandvoorts Museum vanaf 26 mei. Voor een bezoek graag reserveren: www.zandvoortsmuseum.nl.