ZANDVOORT - De Lionsclub Zandvoort organiseert op 17 februari om 19.30 uur haar eerste online Bingo. De opbrengst gaat naar goede doelen die zich inzetten voor kinderen in nood of achterstandsituaties in Zandvoort, Heemstede, Haarlem, Bloemendaal en omgeving.

1 op de 5 heeft geen computer
Juist in deze tijd hebben kinderen in nood of in achterstandsituaties hulp nodig. Zo dreigt, volgens de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), één op de vijf scholieren een leerachterstand op te lopen omdat zij thuis geen laptop of tablet hebben. Hierdoor kunnen zij niet goed aanhaken bij verschillende vormen van online onderwijs.

Stichting Lions Helpen Kinderen
De leden van Lionsclub Zandvoort organiseren jaarlijks meerdere evenementen om geld in te zamelen. Via de Stichting ‘Lions Helpen Kinderen’ steunen zij goede doelen die zich inzetten voor kinderen in nood of in achterstandsituaties in Zandvoort en omgeving.

Helaas zijn de reguliere fundraising activiteiten afgelopen jaar gesneuveld in de corona pandemie. Terwijl de behoefte aan ondersteuning voor kinderen in nood juist in deze tijden nog groter is dan anders.

Online bingo op 17 februari
Daarom organiseren de Lions op woensdag 17 februari, vanuit de studio in het Zandvoortse Hans Davids Museum, een ‘online bingo fundraiser’. Iedereen kan aan deze online bingo deelnemen.‘Bingo is als activiteit een opmars aan het maken.’ Aldus Lionsclub Zandvoort president Eric van Berkel. ‘Iedereen kent het spelletje. De regels zijn simpel, je kunt online vanuit je huiskamer meedoen en wie weet win je zelfs een van de prijzen. Wij rekenen er dan ook op dat veel inwoners van Zandvoort en omgeving meedoen, zodat we een mooie som kunnen binnenhalen voor de goede doelen die wij steunen.’

Zo doe je mee
De Lionsclub Zandvoort online bingo fundraiser start op woensdag 17 februari om 19:30 uur. Op www.lionsclubzandvoort.nl/bingo is alle overige informatie ook te vinden en kun je bingokaarten kopen. Ook is het mogelijk om rechtstreeks via de website geld te doneren.

Meer informatie over de goede doelen vind je op www.lionshelpenkinderen.nl.