ZANDVOORT - Alle 4.000 startbewijzen voor de 9e editie van de Omloop van Zandvoort zijn verkocht. Zondag 26 maart trapt een recordaantal deelnemers het nieuwe wielerseizoen in gang vanuit de pitstraat op CM.com Circuit Zandvoort. Na-inschrijven op de dag van het evenement is niet mogelijk.

De deelnemers fietsen een route van 40, 80 of 120 km. Alle drie de afstanden van de openingsklassieker beginnen met een ronde over het circuit. Daarna fietsen de deelnemers door Zandvoort, het uitgestrekte duingebied en langs de bollenvelden. De langste afstand doet ook het Groene Hart aan. Onderweg zijn er gezellige pitstops ingericht in Vijfhuizen, Uithoorn en Lisserbroek.

Fietstocht voor iedereen


Met 1.870 deelnemers is de 80 km de populairste afstand. Aan de 40 en 120 km doen respectievelijk 515 en 1.435 fietsers mee. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 45 jaar, maar de leeftijden lopen sterk uiteen: bijna 100 deelnemers zijn jonger dan 20 jaar, tien fietsertjes zijn zelfs 9 jaar of jonger, en meer dan 130 deelnemers zijn ouder dan 70 jaar. Naast de Nederlandse deelnemers staan er ook fietsers uit Duitsland, België, Spanje, Engeland, Frankrijk en Zweden aan de start.

Een nieuw onderdeel dit jaar naast de individuele deelname, is de businessdeelname. Er doen 18 businessteams met in totaal 180 fietsers mee aan de Omloop van Zandvoort.

Onthulling bedrag goede doel


Het goede doel van de 9e editie van de Omloop van Zandvoort is Stichting ALS Nederland. Deelnemers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan Stichting ALS. Voordat het startschot klinkt, wordt de cheque uitgereikt en daarmee het opgehaalde bedrag onthuld.

Volop beleving op het circuit


De Omloop van Zandvoort is een unieke belevenis voor deelnemers én supporters. Op het CM.com Circuit Zandvoort zijn supporters, met een geldig ticket, van harte welkom. Slechts één keer per jaar is het mogelijk om zó dichtbij het heilige asfalt, de pitboxen en de kombochten van Zandvoort te komen. Met ronkende motoren, Formule 1-simulators en een racefestival op de paddock is er genoeg te beleven! Supporterstickets zijn nog t/m maandag 20 maart voor slechts € 5,- te bestellen via www.omloopvanzandvoort.nl.

Volgende fietsuitdaging


Heb je de inschrijving voor de Omloop van Zandvoort gemist of wil je alvast een volgende fietsuitdaging in je agenda? Ga dan voor 85, 110 of 160 km bij de lenteklassieker Ronde van Noord-Holland. Fiets dwars door groene polders, bloeiende tulpenvelden en karakteristieke dorpjes. Inschrijven kan via www.rondevannoordholland.nl.