HILLEGOM - Vier keer op achterstand komen, en uiteindelijk met 4-5 winnen. AFC’34 heeft bewezen dat het over wilskracht beschikt. Mede daardoor wist het de topper bij SV Hillegom winnend af te sluiten.

“We hebben volwassen gevoetbald en veerkracht getoond” aldus Bas Kansen. De middenvelder vervolgt zijn analyse; “SV Hillegom startte sterker, een fout van AFC’34 achterin leverde 1-0 van Aidan Ryan op. Daarna werden we wakker” aldus Kansen die zag dat zijn ploeg een strafschop kreeg toen Jordy Cretier werd vastgehouden. De penalty werd benut door Bas Kansen. Helaas leidde AFC’34 met een fout de 2-1 in. Nick van Staveren schoot zijn ploeg voor de tweede keer op voorsprong. Vervolgens scoorde AFC’34 via Ali Deveci uit het niets de 2-2, welke tot de rust werd vastgehouden.

Een enerverende eerste helft met vier doelpunten. Tevreden kon AFC’34 echter niet zijn. “In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat de fouten niet konden” aldus Kansen.

De woorden hielpen niet, want snel na rust kwam Hillegom via een verdedigende fout op3-2. Nick van Staveren was de maker van dat doelpunt. Het duurde lang voor de Alkmaarse ploeg van Jethro Abram de stand weer gelijk te trekken. Sem Kroon wist met een prachtig afstandsschot de 3-3 tegen de touwen te schieten.

Tien minuten voor tijd gaf AFC’34 weer een doelpunt weg. Mitchell van der Paard leek de wedstrijd te beslissen, maar opnieuw bewees AFC’34 over veel veerkracht te beschikken. Een handsbal van SV Hillegom leverde de Alkmaarse formatie opnieuw een strafschop op. Opnieuw was het Bas Kansen die de bal vanaf elf meter raak schoot. Één minuut voor tijd wist Ilker Yilmaz een vrije trap in een keer binnen te schieten. De bal leek als voorzet bedoelt, maar vloog ineens over de keeper heen.

“We hebben bewezen niet op te geven, maar wilskracht te tonen” aldus een opgetogen Bas Kansen die na de wedstrijd met zijn ploeg in de kantine genoot van de overwinning.

AFC’34 bezet nog steeds de vijfde positie. De achterstand op de nummer twee is teruggedrongen tot drie punten waarmee de ploeg echt volop meespeelt. De komende vier wedstrijden zijn allen tegen ploegen uit het rechter rijtje. Op papier moet AFC’34 deze wedstrijden allen winnend afsluiten. De doelstelling is om de nacompetitie te halen. Er zit genoeg kwaliteit in de groep, maar soms is het nog niet helemaal een team. “Maar vandaag speelden wij wel als een team” aldus Kansen.

Vorig jaar kende Bas Kansen een succesvol debuutjaar bij AFC’34. Ook dit seizoen is Kansen een vaste waarde binnen de Alkmaarse eersteklasser. De middenvelder besloot na mooie jaren bij LSVV een stap te maken. “Na jaren voetballen met mijn vrienden koos ik voor een stap omhoog” aldus Kansen die nu wil kijken waar zijn plafond ligt. “Als de kans om een stap te maken zich aandient dan wil ik daar voor gaan” aldus Kansen.

Ooit terug naar LSVV
Bas Kansen blijft warme gevoelens houden met LSVV. “Ik wil zeker ooit terugkeren bij LSVV, maar nu ben ik nog te jong en te ambitieus om terug te gaan” besluit de 24 jarige speler.