EMMEN - Ajax heeft zonder al teveel moeite FC Emmen opzij gezet. Aan de Oude Meerdijk wist de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag met 0-5 te zegevieren waardoor de teller van de Amsterdamse ploeg na tien duels al op 42 doelpunten staat.


Het lukte Ajax nooit eerder om zo vaak te scoren in de eerste tien competitiewedstrijden van het seizoen. Tegen FC Emmen duurde het bijna twintig minuten voor de eerste in het net lag, maar vervolgens liep men uit naar een simpele zege. Het door Araujo van richting veranderde schot van Davy Klaassen waarmee de score geopend werd was weliswaar gelukkig, maar de volgende treffer was er één van ongekende schoonheid toen Klaassen de bal bezorgde bij Zakaria Labyad die de bal ineens uit de lucht nam. Nog voor de rust was het duel feitelijk beslist toen Lassina Traoré al vallend de voorzet van Anthony op waarde wist te schatten.

Na de rust kon Ajax het duel gecontroleerd uitspelen, maar wisten de invallers Jurgen Ekkelenkamp en Quincy Promes nog een duit in het zakje te doen door de stand naar 0-5 te tillen. Ten Hag bood vervolgens ook de 17-jarige Devyne Rensch nog de gelegenheid zijn officiële debuut voor Ajax te maken.

FC Emmen - Ajax 0-5 (0-3)
20. Klaassen 0-1
29. Labyad 0-2
38. Traoré 0-3
69. Ekkelenkamp 0-4
82. Promes 0-5