LIVERPOOL - Mocht Ajax willen overwinteren in de Champions League dan zal het volgende week woensdag in de eigen Johan Cruijff Arena dienen af te rekenen met Atalanta Bergamo. Dat is de conclusie nadat de Amsterdammers dinsdagavond met het kleinst mogelijke verschil onderuit gingen bij Liverpool (1-0).

De start van het duel was voortvarend. Binnen vijf minuten kreeg jongeling Curtis Jones twee goede kansen waarbij hij eerst Andre Onana tegenkwam en vervolgens de paal trof. Tussendoor kopte Perr Schuurs aan de andere kant net over. Het tempo blijft hierna hoog en vooral Davy Klaasen laten zich enkele malen goed zien met wat kansjes en keeper Kelleher moet ook een afstandsschot van Mazraoui keren.

Ook na de rust krijgt Klaassen een goede mogelijkheid, maar de harde voorzet van Neres word naast gekopt. Terwijl Ajax wat sterker lijkt profiteert Jones van een zeldzaam foutje van Onana die een voorzet laat glippen. Onana is daarna weer bij de les en voorkomt dat Salah en Firmino de score verder opvoeren. Vlak voor tijd krijgt Ajax nog eenmaal de kans op de gelijkmaker maar invaller Huntelaar krijgt de bal niet langs Kelleher.

Door de zege is Liverpool zeker van overwintering en zal Ajax in eigen huis moeten winnen van Atalanta Bergamo dat vanavond met 1-1 gelijk speelde tegen FC Midtjylland.

Liverpool - Ajax 1-0 (0-0)

58. Jones 1-0