GLASGOW - Ajax zet zijn Europese avontuur na de winterstop voort in de Europa League. Door een 1-3 overwinning bij Rangers FC verzekerde de ploeg van Alfred Schreuder zich van de derde plaats in groep A van de Champions League. In deze groep bleken Napoli en Liverpool dit seizoen een maatje te groot voor de Amsterdammers.

De Schotten dienden met meer dan vier goals te winnen om nog derde te worden. En als die hoop al leefde in Glasgow, was die na vier minuten verdwenen. Na een knappe aanval wist Berghuis de bal in het net te schieten. Ajax speelde niet geweldig, maar had geen kind aan het zwakke Rangers FC. Na een klein half uur werd het al 0-2 toen Kudus scoorde, opnieuw na goed voorbereidend werk van Wijndal die vlak daarna zou uitvallen.

Na de rust werd het er allemaal niet beter op, maar in de slotfase vielen er nog twee goals. Het werd 1-2 door een strafschop van Tavernier. Het eerste Schotse punt zat er echter niet in. Conceição stond net twee minuten in het veld toen hij de eindstand op 1-3 bepaalde.