AMSTERDAM - Ajax heeft in de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League met 0-1 van Liverpool verloren. Een schlemielig eigen doelpunt van Nicolas Tagliafico bleek beslissend in de Johan Cruijff Arena.

Het zat de Amsterdammers dan ook niet mee in eigen huis. Reeds na zeven minuten raakte men Mohammed Kudus al kwijt met een blessure. Quincy Promes werd zijn vervanger. Toch krijgt Ajax in de openingsfase wel kansjes onder meer via Lisandro Martinez, door keeper Adrian gekeerd, en Ryan Gravenberch die naast mikt. Tien minuten voor rust komen de Engelsen echter gelukkig op voorsprong. Mané raakt de bal namelijk volledig verkeerd, maar via de benen van de ongelukkige Tagliafico belandt deze achter Onana. Vlak voor rust weet Fabinho ook nog een lobje van Dusan Tadic net voor de lijn te keren.

Na de rust begint Ajax sterk als Davy Klaassen in de eerste minuut al op de paal schiet. Liverpool schreeuwt even later om een strafschop als Firmino naar de grond gaat bij een duel met Schuurs, maar scheidsrechter Brych trapt hier niet in, en vervolgens komt Ajax ook goed weg als Fabinho niet weet te profiteren van een fout van Onana. Ten Hag brengt in de slotfase nog meer aanvallende kracht met Labyad, Huntelaar en Traoré, maar Liverpool geeft geen krimp en weet de minieme voorsprong te behouden.

Ajax speelt komende dinsdag, uit bij Atalanta Bergamo, het tweede duel in de groepsfase.

Ajax - Liverpool FC 0-1 (0-1)
35. Tagliafico (e.d.) 0-1