ZWOLLE - Ajax heeft zondag de koppositie verstevigd door met 0-2 te zegevieren bij PEC Zwolle. Aangezien PSV en Feyenoord eerder op de dag gelijk speelden tegen elkaar is de voorsprong van de Amsterdammers op PSV nu opgelopen tot acht punten.

De ploeg van Erik ten Hag kwam in Zwolle geen moment in de problemen. Het was van meet af aan de betere ploeg en nadat Davy Klaassen in de openingsfase al naast had gekopt kreeg de thuisploeg in de eerste helft één kans via Misidjan die de bal niet langs keeper Stekelenburg kreeg. Direct hierna sloeg Ajax toe via een mooi en zuiver schot van David Neres en tienminuten later werd die score verdubbeld door Nicolas Tagliafico op aangeven van Dusan Tadic. De 0-2 bleek tevens de ruststand.

Met het oog op het zware programma bracht Ten Hag in de rust Idrissi en Klaiber voor Rensch en Neres. Vervolgens was het voortdurend wachten op de 0-3. Ajax combineerde er lustig op los en PEC Zwolle kwam niet meer in het stuk voor. Toch lukt het de Ajacieden niet om weer het het net te vinden, mede dankzij een sterk keepende Xavier Mous.