ZANDVOORT - Zaterdagavond 17 februari staat de 3e editie van de Zandvoort Light Walk mét een nieuw thema op de wandelagenda. De routes brengen de deelnemers langs de highlights van Zandvoort en de mooiste lichtkunstwerken en indrukwekkende lichtacts. Inmiddels staan al meer dan 5.000 wandelaars ingeschreven voor deze wandelbeleving door Zandvoort.


Deze avondwandeltocht vol beleving heeft naast de vertrouwde afstanden van 6, 14 en 18 km dit jaar ook een mooie route van 10 km. Langs de routes komen de wandelaars gezellige stempel- en verzorgingsposten tegen waar zij naast een stempel ook iets lekkers krijgen. Alle deelnemers starten in het gezellige dorpscentrum op de Kleine Krocht en slingeren vervolgens door het hart van Zandvoort.

De wandelaars van de langste afstand maken een lus over de Voormalige Trambaan, voordat zij samen met de 14 km-wandelaars via de duinen naar het strand gaan.Op het strand komen de routes van de 10 km en de Family Walk achtereenvolgens samen met die van de 14 en 18 km.

Na een stukje boulevard kan iedereen in de hoogste versnelling over Circuit Zandvoort wandelen. Een unieke belevenis om de steile Arie Luyendijkbocht te ervaren. De laatste gezellige kilometers brengen de wandelaars gezamenlijk naar de finish in het centrum van Zandvoort en het bijbehorende finishfeest die samen met lokale ondernemers wordt georganiseerd.

Natuurlijk Zandvoort

Om de beleving van de deelnemers onderweg nog meer te prikkelen er dit jaar is er een thema toegevoegd aan de Zandvoort Light Walk. Tijdens dit avondwandelevenement worden de deelnemers op de route verrast door een diversiteit aan lichtkunst, vuuracts, geluidsobjecten en straattheater in het thema Natuurlijk Zandvoort. Onderweg wandelen deelnemers over het strand, langs de zee en door duingebieden die kenmerkend zijn voor Zandvoort. Maar uiteraard staat Natuurlijk Zandvoort ook voor wat Zandvoort nog meer te bieden heeft met het bruisende centrum en het circuit.

Family Walk onverminderd populair

Zoals bij de voorgaande edities is de Family Walk van 6 km ook dit jaar weer heel populair. Meer dan 75% van de 2.000 startbewijzen voor deze kortste afstand is al uitverkocht. Deze route is speciaal voor gezinnen met kinderen, maar natuurlijk ook toegankelijk voor iedereen voor wie 10 km wandelen net te ver is. De lichtkunstwerken die de Family Walk-deelnemers tegenkomen zullen de jongste deelnemers verwonderen en een betoverende avond laten beleven.

Wandel mee voor KNRM Zandvoort

Ook tijdens de 3e editie van de Zandvoort Light Walk is KNRM Zandvoort het goede doel. Bij hun inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige donatie doen die ten goede komt aan de Zandvoortse reddingmaatschappij.

De bijdrage van de wandelaars wordt gebruikt om nieuwe overlevingspakken voor vrijwilligers van de KNRM te kopen, zodat zij zich in kunnen blijven zetten voor de veiligheid op het strand, het duingebied en de zee.

Inschrijven

Wandel jij mee langs een zee aan lichtkunstwerken op zaterdag 17 februari? Schrijf je in voor 6, 10, 14 of 18 km op www.zandvoortlightwalk.nl. De inschrijving is geopend t/m maandag 5 februari of totdat alle startgroepen uitverkocht zijn.