ZANDVOORT - Het nieuwe fietsseizoen begint op zondag 24 maart vanaf Circuit Zandvoort. De jubileumeditie van de Omloop van Zandvoort trekt naar verwachting 4.000 fietsers naar de badplaats. Vanuit de pitstraat van het wereldberoemde circuit beginnen de deelnemers aan een van de nieuwe routes van 40, 80, 100 en 120 km. Onderweg kunnen de deelnemers bijtanken bij de gezellige pitstops.

De Omloop van Zandvoort bewijst al jarenlang een geliefd fietsevenement voor iedereen te zijn. Ook dit jaar komen de deelnemers vanuit het hele land naar Zandvoort gereisd. De meeste deelnemers komen uit de buurt van de start- en finishlocatie: Amsterdam, Haarlem en Heemstede leveren de meeste fietsers af. Maar ook uit de verder weg gelegen steden als Eindhoven, Leeuwarden en Zwolle komen tientallen fietsers naar Zandvoort.

Het begin van het fietsseizoen


De Omloop van Zandvoort is de start van het nieuwe fietsseizoen. De lente is net een paar dagen jong als de duizenden fietsers op zondag 24 maart gaan genieten van de prachtige omgeving van Zandvoort.

De eerste 4,2 km van de Omloop van Zandvoort bestaat uit 14 bochten. Van de Tarzanbocht rijden de deelnemers via 12 andere bochten naar de Arie Luyendijkbocht. Afhankelijk van de afstand die de fietsers kiezen, rijden zij daarna onder meer langs Lisserbroek, het Haarlemmermeerse Bos en de Mooie Nel bij Haarlem.

Onderweg worden er sfeervolle pitstops ingericht in Lisserbroek, Haarlem en Velsen-Zuid. Bij deze verzorgingsposten staan enthousiaste vrijwilligers klaar om de deelnemers te voorzien van een stempel en iets lekkers te eten en drinken. Zo kunnen alle fietsers uitgerust en vol nieuwe energie weer op pad.

Business Ride


De Omloop van Zandvoort is er ook voor fietsliefhebbers die samen met hun collega’s op pad willen gaan. Bedrijven kunnen nog tot en met maandag 11 maart hun businessteams inschrijven voor een van de mooie routes. Per team krijgen 10 deelnemers een startbewijs voor de 40, 80, 100 of 120 km. Na de finish kunnen de businessdeelnemers in de Dutch Grand Prix Lounge op Circuit Zandvoort met elkaar proosten op hun sportieve prestaties.

Inschrijven


De vroegtijdig uitverkochte edities van 2022 en 2023 hebben bewezen dat de Omloop van Zandvoort een onverminderd populair fietsevenement is. Ook dit jaar verwacht de organisatie 4.000 fietsers aan de start. De reguliere inschrijving is nog geopend tot en met maandag 11 maart via www.omloopvanzandvoort.nl.