ZANDVOORT - Bijna 4.000 wandelaars hebben zich ingeschreven voor de 12e editie van de 30 van Zandvoort, die plaatsvindt op zaterdag 23 maart. De deelnemers hebben de keuze om 30 of 18 km te wandelen, over zeer afwisselende routes in Zandvoort en omgeving. Als extraatje kunnen wandelaars kiezen om een volledige ronde over het circuit te wandelen. Een geweldige ervaring die racefans niet mogen missen! De route hiervan is dit jaar aangepast en gaat nu exact hetzelfde als tijdens racedagen. Hier zijn nog maar 800 startbewijzen van beschikbaar.


De 30 km is het absolute hoogtepunt van het gelijknamige wandelevenement. Alles wat een wandelaar wenst valt samen in deze route: het prachtige Noordzeestrand, het duingebied en het veelzijdige Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Onderweg wandelen deelnemers van cultureel hoogstandje naar cultureel hoogstandje. Het is niet voor niets dat veel doorgewinterde wandelaars deze afstand gebruiken als voorbereiding op een zomerse 4daagse.

De 18-km doet niet veel onder voor haar grote broer. Via het strand wandelt deze afstand richting het Vogelmeer en ’t Wed. Deze routes zijn iets aangepast vanwege de hoge waterstand en laten deelnemers weer een nieuw gedeelte van het natuurgebied ontdekken. Uiteindelijk komen de afstanden samen en gaan ze richting het centrum van Zandvoort waar een gezellig finishfeest wordt gevierd. De 30 van Zandvoort heeft een van de meest diverse wandelroutes van ons land, waarin cultuur, natuur, entourage en het circuit centraal staan.

Inschrijven

Inschrijven voor de 30 of 18 km is mogelijk t/m maandag 11 maart via www.30vanzandvoort.nl/inschrijven.