UTRECHT - De eerste wedstrijd in de finalestrijd van de play-offs heeft direct vuurwerk opgeleverd. In Utrecht deden Kampong en Bloemendaal nauwelijks iets voor elkaar onder met een 2-2 eindstand tot gevolg. Shoot-outs moesten de beslissing brengen welke door Bloemendaal met 3-4 werden gewonnen.

De regerend landskampioen begon ook het beste aan het duel en kwam via Florian Fuchs al na vier minuten op voorsprong. Na een kwartier spelen kwam Kampong beter in de wedstrijd en dat kwam het duel ten goede. In het tweede kwart kwam de thuisploeg langszij toen Jip Jansen bij de tweede strafcorner raak pushte. Nog voor de rust kwamen de Utrechters zelfs op voorsprong. Dit keer liet Jansen het aan Martijn Havinga die de ruststand op 2-1 bepaalde.

Na de rust gingen de kansen over en weer, maar was het uiteindelijk Bloemendaal dat via een fraaie variant met Arthur van Doren als afmaker voor de 2-2 zorgde. De daaropvolgende shoot-outs zorgden voor ongekende spanning vooral omdat Bloemendaal-goalie Harte bij de derde poging geblesseerd raakte. Zijn vervanger Joren Romijn zorgde voor een heldenrol door pogingen van Bovendeert en Croon te keren. Nadat ook Kellerman miste en Thierry Brinkman voor de tweede maal raak mikte was de voorsprong voor Bloemendaal in deze finale een feit.

Beide ploegen treffen elkaar zaterdag om 16.00 uur voor het tweede duel in Bloemendaal.