ZANDVOORT - De financiën staan de komst van een Nederlandse Formule 1-race in Zandvoort niet in de weg. Coureur Michael Bleekemolen die vaak op het circuit is, hoort positieve geluiden in de zogenoemde wandelgangen. Ondertussen zouden er meer kapers op de kust zijn om een grand prix te organiseren.

In een brief van het Formula One Management (FOM) was de boodschap helder. Als Zandvoort voor 31 maart 2019 alles rond heeft, krijgt het een plek op de Formule 1-kalender van 2020. Die datum is inmiddels gepasseerd, dus waar is het wachten dan nog op? "Ik spreek veel mensen en hoor dat het financieel rond is. Maar er gaan ook verhalen dat er nog vijf grand prix te vergeven zijn, en nog zes circuits. Dus dan moet er nog één afvallen. Maar het is niet fair dat de FOM nu zegt dat we nog even moeten wachten", aldus Bleekemolen.

Toch blijft de oud-Formule 1-coureur positief. Volgens hem is dit hét moment voor een Nederlandse Grand Prix in Zandvoort, aangezien de Max Verstappen-gekte geen grenzen kent. Sinds de Nederlander furore maakt, heeft ook Bleekemolen het drukker dan ooit met zijn bedrijf dat particulieren in luxe auto's op het circuit laat rijden. Overal waar hij komt, gaat het maar om één ding. "Ik was laatst bij de visboer, en ook hij praat over racen. En er stond een vrouw van in de tachtig naast me, en ook die wist alles van Formule 1. Er is een gekte ontstaan rondom Verstappen, een nieuwe Johan Cruijff is geboren, daar moeten we gebruik van maken."

Reactie Zandvoort
Circuit Zandvoort verwijst voor een reactie naar het Formula One Management. Maar tot op heden heeft de internationale F1-organisatie nog niet gereageerd op onze vragen.