ZANDVOORT - Na vijf geslaagde edities van Cycling Zandvoort, heeft de organisatie van het evenement de eerste plannen voor 2018 bekend gemaakt. De zesde editie van het sportieve en gezellige fietsevenement staat op de kalender voor 16 & 17 juni 2018.

Hoofdingrediënten van het weekend zijn de bekende 24 uurs-race op de fiets, een 24-ronden-race en andere fietsactiviteiten op het evenemententerrein. Tegelijkertijd met de aankondiging van de zesde editie van Cycling Zandvoort presenteert Vélowland de speciale Circuit Zandvoort Viks GT Bike. Deze limited edition fiets is in november van dichtbij te bewonderen in Bernie’s Bar & Kitchen.

Tijdens Cycling Zandvoort 2018 loopt de 24-uurs estafettewedstrijd als een rode draad door het fietsevenement en vormt het sportieve hoogtepunt van het weekend, waar heldendom en drama elkaar afwisselen. 24 uur lang zo hard mogelijk rijden op een fiets over het 4,3 km lange circuit van Zandvoort. Overdag en in het holst van de nacht. Bij deze wedstrijd is het doel om in 24 uur zoveel mogelijk ronden op het circuit af te leggen. De teams bepalen zelf hun strategie en kunnen onbeperkt rijders wisselen. Naast knokken tegen de concurrentie, het weer en de omstandigheden op de baan is het hier ook vechten tegen de slaap en uithoudingsvermogen. Een echte teamprestatie en daarmee ook zeer geschikt om als bedrijfsteam aan mee te doen. Het startschot van deze indrukwekkende wedstrijd wordt op zaterdag 16 juni om 12.00 uur gegeven. Tegelijkertijd met de 24-uursrace starten ook de deelnemers die strijden tijdens een 24-ronden-race. Zij zien na 24 ronden op het circuit van Zandvoort het zwart-wit geblokt op de finishlijn.

Handgemaakte Circuit Zandvoort Viks GT Bike te bewonderen in Bernie’s Bar & Kitchen

Daar waar het circuit van Zandvoort geroemd wordt om haar bijzondere en uitdagende circuitlayout, vallen ook de ontwerplijnen van de speciale Circuit Zandvoort Viks GT Bike erg op. Het Viks frame dat is ontworpen door Indrek Narusk, een engineer uit Estland, wordt gekenmerkt door stoere en minimalistische lijnen. De limited edition is het 308e exemplaar van Viks dat met de hand is gebouwd. De Viks GT Zandvoort-editie is ontworpen met een kenmerkend race uiterlijk. De scherpe aerodynamische vormen van het frame en de sportieve zwarte afmontage benadrukken dit. De mooie matte white pearl afwerking, gespoten door Decocoat uit Heerenveen, in combinatie met de decals laten weinig aan je fantasie over... De Circuit Zandvoort Viks GT Bike is stijlvol en snel! De fiets is voor een beperkte tijd van dichtbij te zien in Bernie’s Bar & Kitchen op Circuit Zandvoort.

Start-up Vélowland trots op Circuit Zandvoort Viks GT Bike

Naast het lichtgewicht aluminium frame van de Viks GT Bike van slechts 9,5kg, heeft de Nederlandse start-up Vélowland, van de broers Sjoerd en Oscar Linde, zich ingezet om een echt speciaal project van de Circuit Zandvoort Viks GT Bike te maken. Zij zijn dan ook trots op het eindproduct, wat naast een fantastische kleurstelling ook uitblinkt met prachtig gespaakte Campagnolo Zonda wielen, het hoogwaardige Paul Components remsysteem, de Carbon Gates aandrijving en het Selle Italia SP-01 Superflow zadel, dat perfect bij het design matcht. Vélowland zal ook tijdens Cycling Zandvoort acté de presence geven met een speciale collectie Urban Bikes.

Meer informatie

Fietsliefhebbers die enthousiast zijn geworden om deel te nemen aan Cycling Zandvoort kunnen een kijkje nemen op www.cyclingzandvoort.nl. Meer informatie over de volledig handgelaste en handgebouwde Viks GT bikes is te vinden op www.velowland.com.