ZANDVOORT - Ondanks de geannuleerde Zandvoort Circuit Run hebben deelnemers €35.000 euro opgehaald voor Stichting Hartekind, het officiële goede doel van deze 13e editie. De Hartekinderen danken de deelnemers voor deze prachtige bijdrage. In samenwerking met de Rotary Zandvoort wordt speciale aandacht gegeven aan de financiële bijdrage voor goede doelen. De Rotary Zandvoort kiest jaarlijks een goed doel uit waar het gedoneerde bedrag naar toe gaat.


Stichting Hartekind, het officiële goede doel van de Zandvoort Circuit Run, is opgericht om aangeboren hartafwijkingen te kunnen onderzoeken en financieren. Ieder jaar worden in Nederland 1.500 kinderen geboren met een aangeboren hartafwijking, dat zijn er te veel. Helaas sterft jaarlijks 10% nog altijd aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze Hartekinderen verbeteren.

Dit kunnen zij niet alleen. Deelnemers aan de Zandvoort Circuit Run konden bij online inschrijving een vrijwillige donatie doen voor Stichting Hartekind. Met deze donatie steunen deelnemers wetenschappelijk onderzoek. Samen staan we sterker, samen maken we het verschil voor alle 25.000 Hartekinderen in Nederland! Benieuwd welke lopende onderzoeken er gefinancierd worden? Kijk op www.stichtinghartekind.nl/