AMSTERDAM - VVV-Venlo keert komend seizoen terug in de Keuken Kampioen Divisie. De Noord-Limburgers verloren donderdagmiddag van landskampioen Ajax in de Johan Cruijff Arena (3-1) en hoorden na afloop dat directe concurrent FC Emmen had gewonnen. Samen met VVV-Venlo viel deze middag ook het doek voor ADO Den Haag.


Voor kampioen Ajax van Erik ten Hag stond er uiteraard niets meer op het spel en de trainer kon het zich dan ook veroorloven om enkele sterkmakers rust te gunnen. Toch voldeden de Amsterdammers aan hun sportieve plicht zonder groots te voetballen. Devyne Rensch opende de score na tien minuten en die werd kort na rust verdubbeld door Sebastién Haller. Ajax speelde toen al met tien man want Kenneth Taylor, vervanger van Klaassen, had kort daarvoor rood gezien.

De topscorer van de Eredivisie, Giorgos Giakoumakis, kende nog een persoonlijk succesje door zijn 26e treffer van het seizoen te maken, maar het bracht VVV niet verder. Kort hierna besliste Mohammed Kudus namelijk het duel.