SAO PAOLO - George Russell heeft Mercedes in de Grand Prix van Brazilië de eerste zege van het seizoen weten te behalen. De Brit was op Interlagos te snel voor teamgenoot Lewis Hamilton en Carlos Sainz. Wereldkampioen Max Verstappen werd na een touché met Hamilton toch nog knap zesde.


Russell was van pole-position razendsnel weg een raket weg, achter hem kenden Hamilton en de beide Red Bulls ook geen problemen. Dat ging niet op voor Ricciardo en Magnussen die met een botsing een safetycarin de baan brachten. Na de herstart ging Verstappen buitenom bij Hamilton, maar die gooide de deur dicht en Verstappen moest met schade de pits opzoeken. Ook Leclerc,die door Norris van de baan werd gereden moest naar binnen. Zowel Verstappen en Norris kregen een vijf seconden tijdstraf voor hun acties.

Hamilton viel terug naar de zesde plek, maar was Vettel en Norris al snel voorbij en pakte later ook Pérez en Sainz in. Russell bleef echter aan kop en wist zijn eerste zege te behalen. Achter Hamilton eindigde de Ferrari's van Sainz en Leclerc. Alonso werd knap vijfde in zijn voorlaatste race en Verstappen schoof door naar de zesde plaats, nog voor teamgenoot Pérez.