ROTTERDAM - Met interim-coach John Heitinga aan het roer heeft Ajax de eerste competitiezege sinds 22 oktober 2022 behaald. Na zeven wedstrijden zonder winst werd het bij Excelsior 1-4 voor de Amsterdammers.

Ajax begon sterk en had voor de rust meer dan tachtig procent balbezit.Men kwam op voorsprong door een benutte strafschop van Tadic. Excelsior was uit de counter echter gevaarlijk en kreeg een viertal goede kansen. Uit een ervan kopte El Yaakoubi beheerst de gelijkmaker binnen. Kort voor rust maakte Klaassen, na prima voorbereidend werk van Tadic de 1-2.

Ajax wist na rust het duel beheerst te beslissen. Excelsior bleef loeren op de counter, maar de bezoekers waren slagvaardiger en gaven Heitinga's debuut wat extra glans door rake schoten van Kudus en Rensch.