ZANDVOORT - Vanmiddag vond de feestelijke start van de Zwem4daagse plaats in zwembad De Meerkamp. Zevenvoudig paralympisch kampioen rolstoeltennis Esther Vergeer en wethouder Sport Herbert Raat gaven het officiële startschot voor dit jaarlijkse evenement, dat dit jaar in het teken staat van de Esther Vergeer Foundation. Deze stichting zet zich in om meer kinderen met een beperking de kans te geven om te sporten. De deelnemers van de Zwem4daagse worden aangemoedigd om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel door direct te doneren of zichzelf te laten sponsoren. AmstelveenSport maakt het inschrijfgeld over naar de Esther Vergeer Foundation en de gemeente Amstelveen heeft toegezegd het bedrag dat de deelnemers binnenhalen te verdubbelen. Met de steun van Esther Vergeer en de inzet van de Esther Vergeer Foundation kunnen we een verschil maken voor kinderen met een beperking. Samen zorgen we voor een inclusieve sportwereld waar iedereen gelijke kansen krijgt.


Voorafgaand aan het startschot ontving Esther Vergeer felicitaties en een grote bos bloemen van Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van AmstelveenSport, voor haar recente ontvangst van de prestigieuze ITF Philippe Chatrier Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan individuen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het tennis, zowel op als buiten de baan, en is de hoogste onderscheiding van het mondiale bestuursorgaan.

“Wij zijn bijzonder trots dat Esther Vergeer onze Zwem4daagse heeft geopend. Esthers toewijding en inzet voor de sport gaan verder dan haar actieve carrière. Via haar stichting ondersteunt ze onvermoeibaar jonge sporters met een handicap en pleit ze voor inclusiviteit in de sport. Haar nalatenschap wordt niet alleen bepaald door haar opmerkelijke prestaties, maar ook door de voortdurende inspiratie die ze biedt,” aldus Heleen van Ketwich Verschuur.

Voorafgaand aan de Zwem4daagse vond in Sporthal de Meerkamp een inspirerend verenigingscafé plaats met als thema "Passend Sporten." De betrokkenheid was groot, met niet alleen vertegenwoordigers van sportverenigingen, maar ook Burgemeester Tjapko Poppens, Wethouder Sport Herbert Raat en diverse raadsleden. Hun aanwezigheid onderstreept het gedeelde streven om gelijke kansen in de sport voor iedereen in Amstelveen te bevorderen. We kijken uit naar het volgende verenigingscafé, dat op maandag 18 november plaatsvindt.