ZANDVOORT - Het oranjelegioen laat zich zondag 5 september tijdens de Dutch GP op Zandvoort massaal horen. De ruim 70.000 aanwezig fans gaan tijdens ‘The Loudest Lap’ zorgen voor een orkaan van geluid.

The Orange Army is een begrip geworden in de Formule 1. Wereldwijd bezoeken de Nederlandse fans de Grands Prix en zorgen ze voor een feestje. Het ‘leger’ blies Grands Prix als die van Oostenrijk en België nieuw leven in, maar ook ver buiten Europa maakte de wereld kennis met het oranjelegioen.

Nu is het tijd voor Nederland, daar waar voor het eerst in 36 jaar een Grand Prix georganiseerd wordt. Zo’n 70.000 toeschouwers zullen aanwezig zijn tijdens de Dutch GP en gaan van zich laten horen tijdens ‘The Loudest Lap’ – het luidste rondje in de F1-geschiedenis.

Wat is het idee?
De fans schreeuwen de longen uit hun lijf en applaudisseren massaal tijdens de opwarmronde van de Dutch GP. Zo zorgen zij niet alleen voor een unieke sfeer en kippenvel op de armen bij de coureurs, ze gaan ook een record neerzetten: het luidste rondje in de Formule 1-historie. Hoe hard kan jij juichen?

Een orkaan van geluid zal neerdalen op Circuit Zandvoort waar de 70.000 toeschouwers Max Verstappen en de andere coureurs aan zullen moedigen. Het geluid zal bij diverse tribunes gemeten worden en op deze manier wordt het geluidsrecord tijdens een F1-race bepaald.

Trillende trommelvliezen?
Hoe hard kunnen de oranjefans juichen? Meer dan een rockconcert van 110 decibel of een laag overvliegend vliegtuig?

Een ding is zeker; de oranjefans zullen zorgen voor een prachtige sfeer en beelden die de hele wereld overgaan tijdens de actie die werelwijd bekend zal worden als de ‘The Loudest Lap’. Zondag 5 september om 15:00 uur zal de Dutch Army van zich laten horen.

Achtergrond

Initiator van ‘The Loudest Lap’ is Ruud Dimmers, oprichter en eigenaar van RacingNews365 – het grootste F1-platform van Nederland. “Voor het eerst in 36 jaar hebben we een Nederlandse Grand Prix en daar mogen we trots op zijn. Het oranjelegioen is uniek en met dit initiatief willen we voor een onvergetelijke sfeer zorgen. Samen kunnen we een mooi record neer gaan zetten, met beelden die de hele wereld over gaan.”