ZANDVOORT - Zondagochtend 25 februari klonk het startschot van de derde editie van de Pre-Run Zandvoort Circuit Run. Ruim 250 deelnemers genoten al rennend volop van het prachtige duingebied nabij het Circuit Zandvoort. Met een uitdagend parcours van 9 kilometer was deze Pre-Run dé ideale voorbereiding op de Zandvoort Circuit Run, die op zondag 24 maart plaatsvindt.


Om 11.00 uur klonk het startsignaal, gegeven door wethouder Sport van de gemeente Zandvoort, Lars Carree. De ruim 250 hardlopers liepen zich na de start direct warm richting het Circuit Zandvoort. Na de service-road van het circuit te zijn gepasseerd, vervolgde het parcours zich over de onverharde paden. Deelnemers werden uitgedaagd met flink wat hoogteverschillen, maar daardoor getrakteerd op prachtige uitzichten over de verschillende iconische bochten en het mooie duingebied. De Pre-Run is hiermee uitstekend terrein voor (beginnende) trailrunners én een goed ijkpunt voor 12 km en de 10 Engelse Mijl (16,1 km) van de Zandvoort Circuit Run.

Waar het bij de start nog licht regende, kwamen alle deelnemers onder het genot van een stralend zonnetje en een regenboog over de finishlijn. Michiel Knoef kon zich winnaar noemen van de Pre-Run Zandvoort Circuit Run in een tijd van 33.42 minuten. Gevolgd door Jelmer Oudenaller in 36.02 minuten en Jeroen Zeegers in 37.13 minuten. Bij de vrouwen kwam na 9 kilometer Fa Adda als eerste over de finish in een tijd van 39.06 minuten. Tweede werd Debora Vos in 40.06 minuten, gevolgd door Esmée Bakker in 45.03 minuten. De volledige uitslagen zijn te vinden op de website van Le Champion.

Sportief weekend in Zandvoort

Over een kleine maand staat Zandvoort in het teken van de 15e editie van de Zandvoort Circuit Run. Het razendsnelle asfalt van het circuit, het prachtige strand, de schitterende duinen en het bruisende centrum staan garant voor het meest afwisselende parcours van Nederland. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: de 10 Engelse Mijl (16,1 km), 12 km of 4 km (One Lap). Wie nog mee wil doen aan dit geliefde hardloopevenement moet snel zijn. De 12 km en Kids Circuit Run zijn namelijk al vroegtijdig uitverkocht.

Naast de hardlopers van de Zandvoort Circuit Run, komen er in het laatste weekend van maart ook duizenden wandelaars (30 van Zandvoort) en fietsers (Omloop van Zandvoort) in actie op en rondom het circuit. De inschrijving is nog geopend tot en met maandag 11 maart via www.lechampion.nl.