SILVERSTONE - Lewis Hamilton heeft voor de 9de keer de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen. De Brit was in zijn Mercedes in een door de regen boeiende strijd op Silverstone zowel Max Verstappen als Lando Norris te snel af en boekte zijn eerste zege sinds 5 december 2021.


Verstappen startte achter drie Britten, maar wist in de tweede bocht Norris buitenom te passeren. Hij haakte daarna even aan bij Hamilton en koploper Russell, maar moest de Mercedessen snel laten lopen. De eerste regen viel in ronde 15. Verstappen had inmiddels al geen voorbanden meer over en moest de McLarens laten passeren

Het werd natter en Hamilton pakte de leiding. Mercedes had echter minder grip dan McLaren en binnen drie ronden reden Norris en Piastri voorop. Verstappen legde bij de tweede bui snel de intermediates onder. Piastri deed dat te laat.en viel terug, waar Verstappen een plek won ten koste van Russell, die evn later uitviel. Toen het opdroogde, durfden Hamilton en Verstappen het aan op slicks. Nu was Norris te laat en Hamilton pakte weer de leiding. Verstappen had als enige de harde band gekozen en wist daarmee Norris te kloppen, maar kwam niet bij Hamilton.

WK-stand na 12 van de 24 races

1. Max Verstappen 255 punten
2. Lando Norris 171
3. Charles Leclerc 150
4. Carlos Sainz 146
5. Oscar Piastri 124
6. Sergio Pérez 118
7. George Russell 111
8. Lewis Hamilton 110

De volgende race is op 21 juli tijdens de GP van Hongarije.