ZANDVOORT - Stichting Sportevenementen Le Champion heeft besloten de inschrijving van de 30 van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run te verlengen t/m zondag 20 maart. Wegens de lockdown in december en januari is het voor sporters langere tijd onzeker geweest of de evenementen door konden gaan. Nu er definitief groen licht is, wil Le Champion iedere sporter nog een kans te geven in te schrijven en kennis te maken met het uitdagende en afwisselende parcours en natuurlijk het splinternieuwe CM.com Circuit Zandvoort. De deelnemerslimiet van het fietsevenement de Omloop van Zandvoort is al bereikt.

30 van Zandvoort

Het sportieve weekend in Zandvoort wordt afgetrapt op zaterdag 26 maart, met de 10e editie van het wandelevenement de 30 van Zandvoort. Voor deze jubileumeditie is er een speciale route van 35 km geïntroduceerd. Deze gaat over het circuit, voordat het aansluit bij de populairste afstand: de 30 km. Na de flitsende start wandelen de deelnemers over het Noordzeestrand, door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en langs Openluchttheater Caprera. De route van de kortste afstand, de 18 km, is in het nationaal park geheel vernieuwd. Inschrijven kan nog via: www.30vanzandvoort.nl.

Zandvoort Circuit Run
Op zondagochtend 27 maart starten duizenden hardlopers in de pitstraat van het CM.com Circuit Zandvoort. Racend over de nieuwe curbstones en kombochten starten zij hun hardloopavontuur. Alle deelnemers lopen een ronde over het glooiende asfalt. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 4 km (One lap), 12 km (ook als wedstrijd) of 10 Engelse Mijl (16,1 km). De twee langste afstanden komen over het strand en door het feestelijke centrum van Zandvoort. Op het programma staat ook een Business Run en voor de allerkleinste is er de Kids Circuit Run van 900 meter of 2,6 km. Er staan al meer dan 10.000 hardlopers ingeschreven voor deze 13e editie. Schrijf je ook in voor een onvergetelijke run via www.zandvoortcircuitrun.nl.