ZANDVOORT - Een prachtige start van het voorjaar. Dat is het wandelevenement de 30 van Zandvoort. Na een unieke start vanuit Paddock 2 van het beroemde Circuit Park Zandvoort voert deze 30 kilometer lange wandeltocht je door en rond Nederlands bekendste badplaats. Hierbij staan natuur, cultuur en entourage centraal. Naast de 30 kilometer kan er ook een kortere afstand gelopen worden, namelijk de 18 kilometer. De 30 van Zandvoort wordt door Le Champion georganiseerd op zaterdag 24 maart 2018. Schrijf je in en wandel met ons mee.

Routes

Circuit Park Zandvoort is de unieke startlocatie van beide afstanden. De routes zijn uitgezet door de prachtige natuurgebieden in en rond Zandvoort en voeren je over het Noordzeestrand en door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De 30 km route neemt je mee langs bijzondere locaties als de Ruïne van Brederode, Landgoed Duin en Kruidberg en Openluchttheater Caprera. Is de 30 kilometer te ver? Tijdens de route van de 18 kilometer breng je een bezoek aan het prachtige Vogelmeer en loop je langs het Wisentengebied Kraansvlak. De finish van beide afstanden is in het sfeervolle centrum van Zandvoort. Inschrijven is mogelijk via www.30vanzandvoort.nl

Goede doel: Antoni van Leeuwenhoek Foundation

Het is de ambitie van het Antoni van Leeuwenhoek om iedere patiënt de best mogelijke behandeling aan te bieden, waarbij kwaliteit van leven een belangrijke rol inneemt. Daar hebben zij topwetenschappers, geavanceerde apparatuur, tijd en vooral geld voor nodig. Je kunt het AVL hierbij helpen. Bijvoorbeeld door bij inschrijving voor de 30 van Zandvoort een donatie te doen. Of door van je loop een sponsorloop te maken. Je kunt eenvoudig een actiepagina aanmaken. Elke bijdrage is welkom en wordt zeer gewaardeerd.

Meer informatie over het Antoni van Leeuwenhoek vind je op www.avlfoundation.nl

Zandvoort Weekend

In het weekend van 24 en 25 maart 2018 wordt er niet alleen gewandeld in Zandvoort. Op zondag vinden ook de fietstoertocht Omloop van Zandvoort (www.omloopvanzandvoort.nl) en het hardloopevenement Runner’s World Zandvoort Circuit Run (www.zandvoortcircuitrun.nl) plaats.