ALKMAAR - Op de zege van titelkandidaat Zandvoort '75 viel niets af te dingen, want de ploeg van trainer/coach Ted Saunier was de gehele wedstrijd de betere tegen het laag geklasseerde Jong Holland. Toch baalden de Alkmaarders nadat het kort na rust op voorsprong was gekomen en vervolgens de doelpunten te makkelijk weggaven: 1-3.

Het was eigenlijk een wonder dat het bij rust nog 0-0 was, want het was duidelijk dat de gasten over meer voetballend vermogen beschikken. Met veel ijver gaf het Jong Holland van Edwin Keizer echter goed partij en kort na rust nam het zelfs brutaal de leiding toen Bas Blankendaal een voorzet van Straathof op waarde wist te schatten.

Zandvoort ging direct meer druk geven en het was duidelijk dat de thuisploeg hier niet mee kon omgaan. Twintig minuten na de openingstreffer stonden de Alkmaarders op achterstand en de wijze waarop de goals ontstonden kan men zich zelf verwijten. Salim Ferout zorgde voor de gelijkmaker en binnen vijf minuten was het 1-2 door De Haan. Met nog een kleine tien minuten op de klok zorgde Othmane Fertout voor de beslissing en was het Alkmaarse verzet gebroken.