ALKMAAR - Tweedeklasser Jong Holland heeft zaterdagmiddag een klinkende zege behaald op SV Zandvoort. Op het Gemeentelijk Sportpark zegevierde de ploeg van trainer/coach Carl Ern met maar liefst 4-0.

De Alkmaarders behaalden de overwinning door telkens op de juiste momenten toe te slaan. In meerdere fases van de wedstrijd deden de Zandvoorters, anders dan de uitslag doet vermoeden, niet eens zoveel onder voor de thuisploeg. Ook in de openingsfase hadden de gasten het meeste balbezit, maar lukte het maar moeizaam om de voorwaartsen te bereiken. Trainer Abrahim el Bakkali valt niet te benijden want ondanks een sterke zege op de openingsdag tegen AMVJ miste hij een aantal spelers en daar kwamen nog voor rust twee blessuregevallen bij en in de tweede helft een derde uitvaller. Nog meer pech volgde toen scheidsrechter Hemkes een doelpunt vanuit een vrije trap afkeurde omdat er een overtreding in de muur zou zijn begaan.

Jong Holland kreeg in eerste instantie ook niet veel kansen, maar sloeg wel toe toen linksback Rik Wijnker geloofde in een bal die over de achterlijn dreigde te gaan en deze alsnog voorgaf. Via de ongelukkige Dani Kirchoff verdween de bal achter zijn eigen doelman Kerkman. Bijna had Bas Blankendaal die score vlak voor rust verdubbeld, toen de bal na een scrimmage voor zijn voeten kwam, maar de spits knalde kiezelhard op de lat.

Na de rust nam SV Zandvoort een kwartier lang het initiatief over, voerde het tempo op en kreeg ook mogelijkheden. Keeper Nick Blaauw en de solide defensie bleven echter overeind. Jong Holland sloeg wederom toe en zorgde binnen vijf minuten dat de Zandvoortse storm ging liggen. Lars Boekel ontsnapte aan de verdediging en bediende Blankendaal en even later schoot Dianto Kuiper de 3-0 tegen de touwen. Het verzet van de gasten was gebroken en trainer Ern kon een aantal wissels toepassen en zorgen dat zijn ploeg het duel gecontroleerd uitspeelde. Boekel raakte nog een keer de paal en uiteindelijk kwam er nog een mooi slotakkoord door Kuiper die van grote afstand de eindstand op 4-0 bepaalde.

Rik Wijnker, die aan de basis stond van de eerste goal was content met de teamprestatie. "Dit is gewoon een hele knappe zege voor ons. Winnen met 4-0 lijkt heel makkelijk, maar Zandvoort heeft gewoon een goede ploeg die als zij compleet zijn het nog heel wat tegenstanders moeilijk gaat maken. We sloegen toe wanner het moest en hebben het prima uitgespeeld."