SPIELBERG - Charles Leclerc heeft Ferrari voor het eerst sinds 2003 de zege in de Grand Prix van Oostenrijk bezorgd. De Monegask was op de Red Bull Ring in Spielberg Max Verstappen en Lewis Hamilton de baas.


Verstappen was na zijn gewonnen sprintrace prima weg vanaf pole-position en bleef beide Ferrari's voor. Russell probeerde zonder succes Sainz van plek drie te verjagen en kreeg het aan de stok met Pérez. Hij tikte de Mexicaan het grind in en kreeg een tijdstraf. Pérez haalde in de beschadigde Red Bull het einde niet. Leclerc bleef steeds binnen een seconde van Verstappen en de Monegask opende na tien ronden de aanval. Verstappen pareerde de eerste pogingen, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

De Nederlanders stuurde zijn Red Bull de pit in en liet de harde banden omleggen. Leclerc deed dat na kort hierna evenals Sainz, waarmee de Ferrari's de leiding weer afstonden aan Verstappen. Leclerc was op de harde band rapper dan Verstappen en ging hem al snel voorbij. Ook Sainz drong aan en dwong Verstappen tot een tweede stop. Leclerc deed dat in ronde 50 en had Verstappen op nieuwere banden snel weer te pakken. Toen ook Sainz de Red Bull leek te gaan passeren, gaf de Ferrari-motor echter de geest en vloog in brand. Verstappen wisselde onder de 'virtual safetycar' naar zachter rubber, voerde de druk nog op, maar Leclerc gaf ondanks een haperend gaspedaal geen krimp meer.

In de WK-stand heeft Verstappen halverwege (na 11 van de 22 GP's) een voorsprong van 38 punten op Leclerc. De volgende Grand Prix is op 24 juli in Frankrijk.