ZANDVOORT - De donkere winteravond verdwijnt op zaterdag 17 februari als sneeuw voor de zon als Zandvoort versierd zal worden met de mooiste lichtkunstwerken, vuuracts en verrassend straattheater. De routes van 6, 10, 14 en 18 km brengen de 6.700 deelnemers door het bruisende centrum van de badplaats, over het strand, langs de zee en de duinen. Natuurlijk mag het iconische circuit met speciale licht- en geluidseffecten niet ontbreken in de routes.


De Zandvoort Light Walk is meer dan een wandelevenement. Het is een wandelbeleving die jong en oud(er) zich langs vier routes zal laten verwonderen. Dit jaar staat een recordaantal van 6.700 deelnemers aan de start, onder wie 2.000 deelnemers van de Family Walk van 6 km. Deze afstand, die speciaal voor gezinnen met kinderen op het programma staat, raakte vroegtijdig uitverkocht.

Wandelaars uit het hele land reizen zaterdag 17 februari af naar Zandvoort om te genieten van een zee aan lichtkunstwerken. Ook komen er veel deelnemers uit de directe regio van de badplaats en staan er deelnemers uit onder meer Duitsland, België en Frankrijk aan de start.

Zandvoort als decor en als thema

Om de beleving van alle wandelaars van jong tot oud nóg meer te prikkelen is er een thema toegevoegd aan de 3e editie. De wandelaars zullen op tientallen plekken langs de routes verrast worden door lichtkunst, vuuracts, geluidsobjecten en straattheater in het thema Natuurlijk Zandvoort.

Met de badplaats als decor van de wandelbeleving is het thema ook dichtbij huis gekozen. De deelnemers wandelen langs alle natuurlijke plekken die zo kenmerkend zijn voor de badplaats en die nu letterlijk en figuurlijk uitgelicht worden: het strand, de zee en de duinen. Maar uiteraard staat Natuurlijk Zandvoort ook voor wat Zandvoort nog meer te bieden heeft met het gezellige centrum, lokale horeca en verenigingen en het wereldberoemde circuit.

Draag bij aan nog meer sfeer

De organisatie van de Zandvoort Light Walk roept alle deelnemers op om versierd met lichtjes aan de start te verschijnen. Het is altijd een fantastisch gezicht om alle wandelaars uitgedost met lichtjes in het startvak te zien staan. Nog leuker is het om de lichtgevende slinger van deelnemers door de straten en over het strand van Zandvoort te zien wandelen.

Ook de bewoners van Zandvoort kunnen meehelpen de wandelbeleving te vergroten en het kustdorp nóg sfeervoller aan te kleden. Sportorganisatie Le Champion vraagt iedereen die langs de routes van de Zandvoort Light Walk woont om huizen en tuinen te versieren met lichtjes. Zo kunnen deelnemers en bewoners er met elkaar één groot wandelfeest van maken. Het overzicht van de straten waar de deelnemers langswandelen is te vinden op www.zandvoortlightwalk.nl/bewoners.

Cheque voor KNRM Zandvoort

Ook bij de 3e editie is het lokale reddingstation van KNRM Zandvoort als goede doel aan het evenement verbonden. De vrijwilligers van de KNRM zullen tijdens de Zandvoort Light Walk samen met hun mascotte Rinus Redder en de met lichtjes versierde reddingboot aanwezig zijn.

Bij hun inschrijving hebben veel wandelaars een vrijwillige donatie gedaan die ten goede komt aan de Zandvoortse reddingmaatschappij. De cheque wordt vlak voor de eerste start uitgereikt aan de KNRM.

Vier het wandelfeestje mee

Inschrijven voor de Zandvoort Light Walk is niet meer mogelijk. Wil je zelf een bijdrage leveren aan de beleving van de wandelaars? Meld je dan aan als vrijwilliger. Aanmelden en het bekijken van de verschillende taken kan via www.zandvoortlightwalk.nl/vrijwilligerstaken.