AMSTERDAM - Ajax is uitgeschakeld voor de achtste finales van de Champions League. De Amsterdammers verloren woensdagavond in de Johan Cruijff Arena met 0-3 van Liverpool dat zich samen met Napoli plaatst voor de knock-outfase. De Nederlandse landskampioen is wel vrijwel zeker van overwintering in de Europa League.

Ajax moest met twee doelpunten verschil winnen van Liverpool om een reële kans te behouden op de achtste finales van de Champions League. De thuisploeg begon voortvarend en al na twee minuten kreeg Berghuis een enorme mogelijkheid, maar hij raakte de paal. Ajax bleef met verzorgd spel de aanval zoeken. Berghuis en Sánchez probeerden het met afstandsschoten en Tadic miste na ruim een half uur een grote kans. Vlak voor rust sloeg Liverpool uit het niets toe. Na een mooie voorzet van Henderson krulde Salah de bal langs de uitgekomen Pasveer. Nog voor de rust was Núnez dicht bij een tweede Engels doelpunt, maar de spits schoot de bal tegen de paal.

De Portugees maakte zijn misser kort na rust alsnog goed. Hij speelde zich knap vrij en verdubbelde de marge met een prima kopbal. Ajax was van slag en niet veel later joeg Elliott de bal in het dak van het doel waarmee de wedstrijd gespeeld was. Alleen een zeer grote nederlaag volgende week bij Glasgow Rangers kan Ajax nog van overwintering in de Europa League afhouden.