SPIELBERG - Max Verstappen heeft in Oostenrijk alweer zijn zevende Grand Prix-zege van het seizoen, en tevens de vijfde op rij, weten te boeken. Met zijn vierde zege in Spielberg is de Red Bull-coureur nu recordhouder.


Verstappen hield vanaf pole-position de flink aandringende Charles Leclerc (Ferrari) gedecideerd achter zich en breidde zijn voorsprong rap uit. Verstappen bezocht de pits in ronde 24 en kwam, op harde banden, achter de beide Ferrari's de baan weer op. Tien ronden verder reed de superieure Limburger weer aan de leiding.

Terwijl Verstappen onbedreigd naar de zege reed, regende het achter z'n rug straffen wegens "overschrijding van de baanlimieten". Verstappens ploeggenoot Sergio Pérez, gestart vanaf de vijftiende plek, profiteerde en rukte in veertien rondjes op naar plaats zes. In de slotfase verdrong hij na een mooi gevecht Sainz van de derde plaats achter Leclerc. Nyck de Vries, gestart uit de pitstraat, werd vijftiende voor.

In de WK Stand heeft Verstappen (229 punten) nu een voorsprong van 81 punten op teamgenoot Pérez (148). Alonso, de nummer drie, staat al op 100 punten achterstand van de Nederlander met 129 punten.